Notícia

Es pot baixar del Canigó en bicicleta? Doncs sí!

La gesta va tenir lloc l'1 de setembre passat coincidint amb el 75è aniversari de la instal·lació de la creu de ferro


No és difícil, però tampoc molt habitual, veure esquiadors a la pica del Canigó (2.784 m). Per als esquiadors és un cim tècnicament exigent tant per pujar com per baixar.  El cim és molt rocós i molt inclinat, sovint amb neu dura i glaçada per l'efecte del vent de nord, molt present en aquesta part del Pirineu oriental. Però... pujar i baixar en bicicleta tot terreny? És possible? Si ja és difícil amb esquís, com ho deu ser amb bici? Doncs sí, és possible i està molt ben documentat.


El passat 11 de setembre es va publicar un espectacular vídeo a youtube d'una ascensió i posterior descens en bicicleta al Canigó. AlexisRighetti, "pilot", de Tolosa, conegut perquè és costum seva accedir als pics dels Pirineus amb bicicleta, per tot seguit baixar-los, i el seu company d'aventures MichelBoubekeur, van posar a prova les seves habilitats sobre dues rodes a la muntanya sagrada dels catalans.

L'aventura es va realitzar l'1 de setembre, amb sortida des del refugi de Marialles i pujada al cim amb motxilla i bicicletes -30 kgs de pes-, on van dormir en un campament improvisat. La data coincidia amb el 75è aniversari de la col·locació de la creu dalt la pica del Canigó (2.784 m).

La gesta ha estat qualificada pels seus protagonistes com dura, tècnica i compromesa, ja que l'itinerari de pujada i descens era roca crua i pelada. El vídeo de la gesta, publicat en francès i en alta definició 4k, ja ha estat visualitzat 339.000 vegades en aquests 30 dies que porta publicat, o sigui, una mitjana de més 10.000 visualitzacions per dia. La bicicleta i el Canigó tiren i molt!

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny