Notícia

Artouste: 25 quilòmetres de pistes a 19 euros

L'estació dels Pirineus atlàntics esdevindrà la més econòmioca del Pirineu

Artouste,Ger Gan
Artouste: 25 quilòmetres de pistes a 19 euros Autor/a: Ger Gan Facebook Artouste
Fins a la temporada passada hi havia força estacions del Pirineu en les quals es podia esquiar un diumenge per menys de 30 euros. En serien exemples Cambra d'Ase, un domini de 22 quilòmetres de pistes a només 29 euros el forfet, o Vallter 2000, amb forfet a 25 euros per a 19 quilòmetres. Aquesta temporada, però, hi haurà una competidora més: Artouste, al Pirineu Atlàntic, amb 25 quilòmetres de pistes, que posa el forfet a només 19 euros.


Que l'estació no passa per bons moment és un fet conegut dins el sector. L'estació de la Val d'Ossau de fet ja va estar temporalment tancada la passada temporada durant els dies laborables, després que Altiservice així ho decidís com a mesura per rebaixar les despeses de fer operativa l'estació. Una manera d'optimitzar al màxim els recursos però que també té els seus pros i contres. Però tancar tants dies tampoc ajuda a rendibilitzar una estació de mida petita-mitjana, amb 25 quilòmetres de pistes, 11 remuntadors (4 telecadires i 1 telecabina). Ni és pràctica a l'hora de mantenir fidel un equip de treballadors en aquestes circumstàncies.

Per a la nova temporada Altiservice ha anunciat que estarà oberta de forma permanent durant tot l'hivern, des del pròxim 22 de desembre i fins al 10 de març de 2019. Robert Casadebai, alcalde de Laruns, municipi al qual pertany Artouste, assegura al diari francès www.larepubliquedespyrenees.fr que l'obertura serà "contínua, tant de setmana com de cap de setmana".

En total, dos mesos i mig d'esquí ininterromput que han de servir per donar una empenta a l'economia de la Val d'Ossau. Per a això, Artouste tindrà el forfet de dia a un preu popular: 19 euros (excepte durant les vacances escolars). Esdevindrà el més econòmic d'una estació petita-mitjana del Pirineu, fins i tot per sota el de Cambra d'Ase, Valltter o el de la ja tancada Puigbalador.

La directora de l'oficina de turisme de Laruns - Val d'Ossau, Corinne Crabé-Permal, explica a l'esmentat diari que amb aquestes mesures esperen captar "una clientela cada vegada més dinàmica, que sovint canvia d'estació tots els caps de setmana ".

Amb l'anunci per part d'Altiservice que l'estació estarà oberta durant tot l'hivern, ja són dues les notícies positives que acumula la Val d'Ossau en menys d'una setmana. El col·lectiu format per professionals de la muntanya, comerciants, clients, esquiadors i propietaris -sota el nom de Renouveau Val d'Ossau- ha presentat un estudi per reactivar l'economia de la zona que preveu la unió de Artouste amb la veïna estació de Gourette a través d'un túnel esquiable.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny