Notícia

La falta de pisos per als temporers de les estacions d'esquí andorranes s'agreuja

Alguns temporers s'han trobat amb la situació d'haver pagat un dipòsit o tot el lloguer de la temporada dper avançat per a un pis que no existeix

operari,temporer,Pal
La falta de pisos per als temporers de les estacions d'esquí andorranes s'agreuja Autor/a: Diaridelaneu.cat
La situació no millora, sinó que cada dia que passa comença a ser més preocupant. Els temporers de les estacions d'esquí andorranes que han de començar a treballar d'aquí a poques setmanes es troben amb un constant i progressiu encariment dels habitatges. El preu s'incrementa de manera gens proporcional temporada rere temporada. Fins i tot aquest anys s'estan trobant amb condicions abusives, com ara haver de pagar la temporada a l'avançada. Davant la situació els temporers estan buscant alternatives, però queden poques setmanes i l'ambient s'enrareix.


Una temporada més, les estacions d'esquí del Principat d'Andorra s'estan trobant amb dificultats en la contractació de temporers a causa del problema de l'habitatge. Els centres hivernals s'estan trobant que els seus treballadors de temporada s'estan començant a plantejar de renunciar a treballar a Andorra. D'una banda la manca de pisos ha fet pujar els preus des lloguers, i de l'altra que aquest encariment s'acaba lligant a unes condicions abusives, en ocasions directament fraus. Això està retardant de manera preocupant la confirmació de la contractació.

En declaracions a la ràdio televisió andorrana, la cap de Recursos Humans d'Arcalís, Marta Ferrer, ha denuncia que "ens hem trobat amb casos de temporers que havien pagat el dipòsit o tota la temporada de cop", tal com els havien demanat i que, després, quan han arribat "no hi havia pis".

Les estacions asseguren que la situació s'ha agreujat aquesta temporada. Expliquen que intenten ser proactius i des de l'inici del procés de selecció demanen que resolguin la qüestió de l'allotjament.

La responsable de Recursos Humans de Pal-Arinsal, Mònica Garcia, diu que a alguns temporers els hi han pujat els pisos "gairebé al doble". A d'altres, que compartien un estudi, aquest any "l'han de compartir amb més persones". Una situació que s'agreuja quan "seleccionem persones qualificades que rebutgen les ofertes perquè no els surt a compte".

Davant d'aquesta situació, les estacions fan esforços per ajudar els treballadors reservant pisos a través d'immobiliàries i propietaris o buscant habitacions en hotels i pensions.

Segons informa avui AndorraDifusió a Pal-Arinsal disposen de 50 places i a Arcalis han llogat diversos pisos. Creuen, però, que no seran suficients i que el problema s'agreujarà amb l'arribada al novembre del gruix dels treballadors.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny