Notícia

Instal·lades 14 pilones del nou telecabina Tristaina d’Arcalís

Les últimes sis pilones de la línia del telecabina s’han instal·lat aquest dissabte amb l’ajuda d’un helicòpter

helicopter,arcalis,telecabina,pilona
Una de les imatges que s'han pogut captar durant la instal·lació del nou telecabina Autor/a: Vallnord
El Telecabina Tristaina d’Ordino Arcalís, que uneix l’Hortell amb la Coma, ja té la línia de les pilones acabada. Aquest dissabte s’han instal·lat les sis últimes pilones i balancins amb l'assistència de l’helicòpter, ja que la morfologia del terreny impedeix que es puguin muntar amb una grua, com les altres 8 restants. Aquesta és la primera part del projecte del telecabina que s’enllesteix, però les obres no s’aturen: segueix la construcció de les estacions d’arribada i de sortida per procedir a la instal·lació del grup motor, així com del sistema de control, el cable i les cabines.

La construcció del Telecabina Tristaina avança segons les previsions (inauguració a mitjans desembre). Aquest dissabte s’ha viscut una de les jornades més trepidants de tot el procés, gràcies a l'espectacularitat que genera el transport de les pilones amb l’helicòpter per fixar-les a les bases. Les maniobres d’heliportatge han començat a les 10 del matí i i s’han perllongat durant unes 4 hores. El procés es fa d’aquesta manera perquè hi ha llocs on el camió grua no arriba i no les pot aixecar.

El telecabina Tristaina és la gran novetat de les estacions de Vallnord per aquesta temporada. Unirà la base de l’Hortell (1.940 m) amb el planell de la Coma (2.224 m), salvant una distància d’uns 230 m de desnivell, fent un trajecte de 1.600 metres. Amb una inversió econòmica al voltant dels 6M euros, el giny d’última generació podrà transportar fins a 1.000 esquiadors a l’hora. El model, Doppelmayr D-Line Omega IV-10 SI D, comptarà amb 20 cabines, tot i que la línia té la capacitat per ampliar fins a 31 unitats, el que suposaria el transport de 1.600 persones/hora. Cada cabina té capacitat per a 10 persones, assegudes i amb esquís a dins. La finalitat principal d’aquest telecabina és descongestionar la base de l’estació, distribuint els esquiadors cap a la Coma, deslliurant el pes i la dependència que fins ara tenia el telecadira desembragable de la Basera.

Cal destacar que, tot i que el seu nom fa honor al pic i al circ glacial de Tristaina, el telecabina no arriba a aquesta zona, que romandrà verge i com a itinerari de freeride. L’accés a l’àrea de Tristaina es podrà continuant fent a través del remuntador específicament destinat a aquesta pràctica, el telecadira de Creussans, per després continuar a peu fins a la zona.

Així doncs, des d’aquesta temporada tots els esquiadors de Vallnord Ordino Arcalís podran gaudir del confort d’aquest nou transport. Sobrevolar les muntanyes, passant molt a prop de llocs emblemàtics de l’estació, com l’escultura de la O, per arribar a la monumental àrea de la Coma promet convertir-se en una nova experiència singular.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny