Notícia

Avancen a bon ritme les obres de la carretera entre Baqueira i la Bonaigua

Els treballs a la carretera, que abasten una longitud de 4 quilòmetres, compten amb una inversió de 6,9 MEUR

C-28,visita,obres
El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, va visitar divendres les obres de millora entre la Boanigua i Baqueira Autor/a: Gencat
El secretari Isidre Gavín visita les obres de millora de traçat de la C-28 entre Baqueira i el límit comarcal. Els treballs, que abasten una longitud de 4 quilòmetres, compten amb una inversió de 6,9 MEUR. L’obra està en marxa des de l’agost i té un termini d’execució de 15 mesos, distribuïts a les temporades de primavera i estiu dels anys 2018 a 2020.


El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha visitat aquest passat divendres les obres de millora que està executant el Departament de Territori i Sostenibilitat per a millorar el traçat de la C-28 entre Baqueira i el límit entre el Pallars Sobirà i la Val d’Aran. Els treballs, que compten amb una inversió de 6,9 MEUR, estan en marxa des de l’agost passat  i tenen un termini d’execució de 15 mesos, distribuïts entre les temporades de primavera i estiu fins a 2020, per adaptar-se a les condicions meteorològiques de la zona.
 
L’actuació de condicionament abasta el tram d’uns 4 quilòmetres situat entre l’anomenat revolt del Tonyon i el límit comarcal, poc abans del Port de la Bonaigua. Cal tenir en compte que la carretera actual discorre a mig vessant, amb un traçat força irregular, condicionat pel terreny. A la major part dels trams, l’amplada de la carretera està compresa entre els 5 i els 6 metres.
 
Les obres consisteixen principalment en l’eixamplament de la carretera fins assolir una calçada de 7 metres –3,5 metres d’amplada per carril de la circulació–, més 0,5 metres de berma on col·locar la barrera de seguretat i una cuneta transitable d’1 metre d’amplada.
 
Per minimitzar els moviments de terres i, en conseqüència, l’impacte ambiental, s’han previst diverses estructures. Així, es projecta l’execució de 17 murs d’escullera, amb alçades que en general varien entre els 1,5 i els 3,5 metres. Les obres també comprenen actuacions en matèria de treballs previs, moviments de terres, elements de drenatge, pavimentació, elements estructurals i murs, barreres de seguretat i senyalització. Així mateix, s’han previst  mesures d’integració en l’entorn.
 
Actualment, s’està treballant en els primers 1,5 quilòmetres del traçat i s’ha executat parcialment el desmunt dels 500 primers metres.
 
Paraallaus a la C-28

 
A la C-28, el Departament té en fase avançada d’execució les obres d’instal·lació d’un sistema de barreres antiallaus a la zona del Cap de Comials. Aquesta obra compta amb un pressupost de 3,4 MEUR. L’actuació pretén minimitzar l’afectació derivada de les particularitats climàtiques d’aquesta àrea de muntanya, on es produeixen periòdicament allaus de neu a la carretera que afecten el trànsit. En el cas d’aquesta carretera, aquestes allaus sovint comporten el tancament del Port de la Bonaigua.
 
Els treballs consisteixen en la col·locació d’un tipus de barrera antiallaus ancorada al terreny,  que té com a principal avantatge el seu baix impacte visual respecte a altres tipus de proteccions rígides de fusta o ferro, i que a més compta amb suficient capacitat dinàmica. La protecció s’instal·la en fileres lineals separades entre si uns 20 o 24 metres en el sentit del pendent, agrupades en cinc zones de treball.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny