Notícia

El comunicat de premsa més esperat: Grandvalira se salva i, a més, hi suma Arcalís

Segons el comunicat de premsa enviat per la mateixa Grandvalira, s'afegeix Arcalís al domini esquiable i sumaran 240 km esquiables

Avet,Aliga,Grandvalira,soldeu-el tarter
El comunicat de premsa més esperat: Grandvalira se salva i, a més, hi suma Arcalís Autor/a: Grandvalira
Contra pronòstic i una mica a darrera hora però finalment Grandvalira se salva. El domini de Grandvalira té garantida la seva continuïtat de manera indefinida sumant, a més, Arcalís a la seva oferta esquiable. S'obre un nou període il·lusionant per al sector de la neu i pel Principat d'Andorra on l'estació més gran del sud d'Europa combinada amb l'estació d'Ordino oferiran un producte d'esquí capdavanter amb un total de 240 km esquiables. Nevasa seguirà amb la comercialització, comunicació i màrqueting de la marca i integrarà els productes d'Arcalís en la seva activitat.


Grandvalira continuarà la seva activitat de manera indefinida sumant l'estació d'Ordino Arcalís a la seva oferta esquiable. La combinació de les dues estacions permetrà oferir als esquiadors un producte de neu encara més capdavanter amb un total de 240 km de pistes i un volum de visitants que superaria els 2 milions de dies d'esquí, fet que situaria el domini entre els 7 únics del món a superar aquesta xifra en el rànquing mundial de més de 2.000 estacions que elabora anualment el consultor suís, Laurent Vanat.

L'any 2017 es va comunicar la voluntat d'extingir el conveni regulador de Grandvalira i el mandat conferit a NEVASA per la comercialització del forfet conjunt. Conscients dels efectes que es derivarien per a l'economia de les societats, les dues Parròquies i el país, els responsables de SAETDE i ENSISA, amb la mediació personal del M.I. Cap de Govern, Antoni Martí, han treballat intensament durant els darrers mesos per restablir la voluntat associativa.

Aquests treballs s'han plasmat en un acord de continuïtat de Grandvalira que ha de ser ratificat pels òrgans de govern de SAETDE i ENSISA en els propers dies. Aquest acord vol posar les bases d'un futur beneficiós per a totes les parts i per al conjunt del país.

L'acord té una durada indefinida i permet que al cap de 10 anys hi hagi un període de 2 anys addicional en cas que alguna de les parts no tingués interès en continuar. Aquest termini assegura l'estabilitat de futur del sector als operadors i empreses del sector de la neu.

S'estableix també que SECNOA tingui l'oportunitat d'adquirir fins a un 5% de les accions de NEVASA, amb un Consell d'Administració format paritàriament per ENSISA i SAETDE/SECNOA. Malgrat el canvi en l'accionariat, la convocatòria i l'adopció dels acords de la Junta General requerirà almenys el 60% del capital social de NEVASA.

Al mateix temps, a partir d'aquesta temporada 2018-2019, GRANDVALIRA incorporarà progressivament en el seu portafoli l'activitat comercial, de comunicació i màrqueting els productes de la estació d'Ordino Arcalis. SECNOA contribuirà al finançament de NEVASA amb idèntic criteri que les societats SAETDE i ENSISA.

Els acords presos proposen també una solució per tal que el sector del Pla de les Pedres no sigui un obstacle per al bon funcionament del producte Grandvalira i el seu domini, independentment de la titularitat del terreny on està situat el giny propietat d'ENSISA.

Dins de l'esperit de treball conjunt, des de la present temporada 2018-2019 les escoles d'esquí de Pas de la Casa-Grau Roig, de Soldeu-El Tarter i d'Ordino Arcalís, podran impartir classes en qualsevol dels tres dominis esquiables, sense cap compensació econòmica en favor de cap de les estacions. No obstant això, les tres escoles no podran fer acció comercial en el domini esquiable de les altres. 
 
Plans de futur

L'escenari d'un futur estable i amb plans de creixement ambiciosos per part de tots els integrants de NEVASA és el millor possible per a un sector estratègic i clau de l'economia andorrana com és l'esquí. La temporada 2017-2018, Grandvalira va acomiadar una campanya rècord amb un increment de forfets venuts del 2% respecte la campanya de neu anterior, i la captació d'esquiadors provinents dels mercats internacionals va respondre satisfactòriament a les estratègies comercials fixades en els darrers tres anys. L'evolució ascendent dels mercats internacionals s'argumenta amb el creixement en la facturació de més d'un 15% en relació a l'any passat i de més d'un 40% en les tres darreres temporades.

L'acord de continuïtat de Grandvalira permetrà seguir treballant amb els operadors turístics internacionals per a augmentar la diversificació de mercats emissors envers el Principat.

El marc estable acordat permet escometre les ambicioses inversions que les estacions tenen previstes per a potenciar la marca Grandvalira i Ordino Arcalís, dirigides a ampliar el domini esquiable, millorar les instal·lacions de restauració, aparcaments i serveis, ampliar la capacitat de transport d'esquiadors i continuar l'aposta per la transformació digital iniciada la temporada anterior.

S'inicia doncs un nou camí en el sector de la neu que els responsables de SAETDE, ENSISA i SECNOA desitgen que porti grans èxits per a tot el sector de la neu i per a tot el país
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny