Notícia

Les obres a la carretera del Port del Comte podrien arrencar la setmana vinent

carretera,esllavissada,port del comte
Les obres a la carretera del Port del Comte podrien arrencar la setmana vinent Autor/a: ACN
El secretari d'Infraestructures i Mobilitat es reuneix amb l'Ajuntament de la Coma i la Pedra i el Consell Comarcal del Solsonès arran dels despreniments a l'accés a Port del Comte. Isidre Gavín i els ens territorials analitzen la situació i les possibles accions per a reobrir aquesta carretera de propietat municipal al trànsit i evitar noves esllavissades.


El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, s'ha reunit aquest dissabte amb la presidenta del Consell Comarcal del Solsonès, Sara Alarcón, i l'alcalde de la Coma i la Pedra, Jaume Oriol, per analitzar la situació derivada dels despreniments que s'han produït a la carretera al Port del Comte. Segons ha explicat el batlle a l'ACN, els tècnics van analitzar ahir dilluns la zona i, "si ho veuen bé", la intenció és que els treballs a la zona es puguin iniciar la setmana vinent. Oriol, però, afirma que és aviat per parlar de terminis però que hi ha la voluntat conjunta d'intentar solucionar-ho abans que arrenqui la temporada d'esquí.

En la trobada s'han tractat quines accions es poden dur a terme a la via a curt i mitjà termini per millorar l'estabilitat del terreny i poder reobrir la carretera al trànsit en condicions de seguretat. Segons ha explicat l'alcalde, si els tècnics "ho veuen bé" es podria obrir un dels carrils de la carretera i donar pas alternatiu. A causa del tall, afegeix el batlle, els vehicles han de fer "una gran volta per la zona de la Coma i no pas per Coll de Jou".

Oriol fa un balanç positiu de la trobada que ha permès "passar de prendre consciència del tema a posar fil a l'agulla". En la reunió s'ha acordat crear un grup de treball de seguiment de la problemàtica.

La carretera al Port del Comte, de titularitat municipal, va patir, coincidint amb un episodi de forts aiguats, dues esllavissades de roques d’un talús a l’entorn del quilòmetre 3 del vial d’accés a Port del Comte, al terme municipal de la Coma i la Pedra. La matinada del 16, es va produir una segona esllavissada a la part nord del mateix talús. Durant aquests dies, tècnics de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i del Servei Territorial de Carreteres de Lleida han fet una primera inspecció de la zona.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny