Notícia

Primeres reaccions oficials a la Nova Grandvalira

La unió en un sol domini de Soldeu-El Tarter, Pas de la Casa-Grau Roig i Arcalís podria esdevenir el pas previ a un unic gran domini al que s'hi afegirien Pal i Arinsal

grau roig,grandvalira
Primeres reaccions oficials a la Nova Grandvalira Autor/a: Grandvalira
La nova Grandvalira, que enguany serà la suma de les estacions de Soldeu-El Tarter, Pas de la Casa-Grau Roig i Arcalís, ja ha generat les primeres reaccions oficials d'algunes de les parròquies andorranes. Com no podien ser d'altra manera estan sent positives. A més, sembla que a més llarg termini s'hi podria afegir Pal-Arinsal via un gran acord d'un forfet únic per a totes les estacions d'Andorra, un únic domini que, de fet, ja existeix amb el forfet conegut com Ski Andorra. Així s'intueix amb les declaracions recollides als màxims representants d'algunes parròquies andorranes a l'Agència de Notícies d'Andorra.


El cap del Govern andorrà, Toni Martí, ha mostrat la seva "satisfacció" perquè finalment s'hagi decidit que la marca Grandvalira continuï existint i ha valorat que finalment les parts hagin tingut "una visió d'estat". En aquest sentit ha senyalat que tothom hagi entès "que era important que la marca no es trenqués". Martí ha remarcat que Grandvalira era i és una "insígnia" del país i un "referent mundial". També ha admès que havien estat neguitosos pel fet que la marca pogués desaparéixer i que més enllà del paper que ha pogut tenir l'executiu en les negociacions, si finalment s'ha arribat a bon port, és perquè totes les parts han tingut una "visió de país". La dinàmica de les negociacions en els darrers mesos ha estat "positiva" i ha destacat que "parlant la gent s'entén". Pel que fa al paper del cònsol de Canillo n'ha subratllat la "responsabilitat" que ha tingut per resoldre aquest afer així com les sinergies entre el sector públic i el sector privat.

El director general de Grandvalira, AlfonsoTorreño, ha destacat que la solució a la qual s'ha arribat és la "millor possible" no només per a Grandvalira sinó també per "al sector de la neu d'Andorra, ja que suposa un reforç" de cara a la promoció exterior. Torreño ha remarcat que es tracta d'un acord "molt generós" i "treballat" per les dues parts, que han buscat "per sobre de les seves diferències el bé comú" i que es pogués arribar a una solució que fos beneficiosa tant per a Saetde com per a Ensisa, perquè ningú "no tingués la sensació que un perd i l'altre no". Ha afegit que de moment no es preveu un "canvi radical" en l'estructura de l'accionariat de Nevasa, ja que el 50% serà d'Ensisa i l'altra meitat de Saetde.

El cònsol major de la Massana i president de Vallnord, David Baró, ha explicat a l'Agència de Notícies Andorrana que "Nosaltres volem que Vallnord continuï i per això fa una setmana el consell d'administració va validar el forfet conjunt per la temporada 2018-2019". Baró s'ha mostrat segur que la societat que configuren Secnoa i EMAP continuarà existint i ha negat que les pistes de la Massana estiguin soles davant dels altres tres dominis. Pel que fa al futur més a llarg termini ha reconegut que hi poden haver canvis, però no s'ha precipitat a dir quins seran.

El ministre de Turisme d'Andorra, Francesc Camp, ha assegurat que si s'hagués trencat la marca el "patiment" s'haguera estès més enllà del sector de l'esquí, perquè dóna feina a moltes altres empreses. Ara, amb el nou moviment, el ministre està convençut que es dóna "estabilitat i tranquil·litat al sector", i també als turoperadors que a partir d'ara ja començaven a negociar i tancar les sol·licituds pensant en la temporada 2019-2020. "S'hauria produït una baixada de les reserves", ha assegurat. El titular de Turisme ha ressaltat que serveix per seguir competint a escala internacional amb les grans estacions del sud d'Europa i els Alps.

Josep Àngel Mortés, cònsol major d'Ordino, s'ha mostrat molt satisfet per la notícia. "És una marca important de país i que s'hagi pogut salvar representa una de les grans notícies dels últims temps", ha manifestat i ha destacat que "el nou moviment marca la línia i l'objectiu perquè l'esquí a Andorra acabi convertint-se en una única estació". Mortés, fins ara vicepresident de la marca Vallnord, també ha comentat a l'ANA.ad, en referència a aquesta marca, que "en un futur ja veurem què passa, és cert que encara hi ha d'haver molts moviments i s'han d'afinar molts temes", tot i recordar que el forfet conjunt de Vallnord entre Arcalís i Pal Arinsal continuarà perquè "en aquests moments estem dins de Vallnord i dins de Grandvalira".

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Opinions

Més opinions


Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny