Notícia

Les previsions apunten a nevades de més de 25 cm per aquest cap de setmana al Pirineu

El gruix acumulat fins al dia 29 arriba als 25 cm però per al 31 d'octubre es podria arribar als 50 cm

skipass,nevades,previsio
Models meteorològics apunten a nevades de més de 25 cm per aquest cap de setmana al Pirineu Autor/a: Captura de pantalla Skipass
Ens trobem a les portes de la que podria ser la primera gran nevada de la pretemporada. O  directament de la temporada. La nevada es preveu més que generosa i per tant no es pot descartar un inici avançat d'obertura de la temporada d'esquí 2018-19. Tot i que a la pràctica serà la primera gran nevada de la tardor, el que és segur és que a les estacions d'esquí ja els servirà de primera base, com a mínim per a cotes mitges i altes.


Sembla que l'hivern truca a la porta i es deixarà sentir aquest mateix cap de setmana. Totes les previsions meteorològiques coincideixen a avançar una nevada que es preveu més que important. Així que, a banda de treure precipitadament la roba d'hivern de l'armari, fins i tot podria ser que el material d'esquí també.

El Pirineu serà el primer gran mur amb què toparà la massa d'aire fred i humit de nord, que arrenca directament del cercle polar àrtic. El primer contacte directe entre la serralada i la borrasca polar es preveu per dissabte al migdia. Les temperatures cauran durant més de 24 hores seguides, amb valors que quedaran negatius per damunt de les cotes 1.300 m.

Pràcticament tots els models meteorològics consultats pronostiquen neu, si bé els gruixos són variables. El model del web francès Skipass, el que habitualment consultem al Diaridelaneu.cat, preveu que les primeres nevades es produeixin dissabte al migdia o tarda per sobre els 1.500 m., amb gruixos que de moment no arribarien als 10 cm.

Però les precipitacions continuaran diumenge 28 i s'estendran fins dilluns 29, amb gruixos de neu que aleshores ja arribaran als 25 cm per sobre la cota 2.000 a tot el Pirineu. Per dimarts 30 d'octubre els gruixos acumulats des de l'inici de la nevada el dissabte, en concret per a les zones del nord dels Pallars i a la Val d'Aran, podrien fregar els 50 cm en les cotes més altes.

A més, el fred es mantindrà durant tota la setmana que ve, fins a arribar a Tots Sants, moment en què les temperatures tornaran a recuperar-se tímidament.

Així doncs, si els gruixos de neu previstos pels models meteorològics es confirmen, i el fred dels següents dies es manté i permet que algunes estacions d'esquí comencin la producció de neu, ens podríem trobar davant un inici de la temporada de neu prematur.

En aquest sentit recordar que Masella va començar la temporada de neu un 8 de novembre l'any 2008, i fins i tot l'any passat ho va fer en un 10 de novembre. Es podria superar el rècord aquest any?

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny