Notícia

La nevada respon a les expectatives i Masella posa en marxa els canons

L'estació de la Cerdanya obrirà el primer dia de novembre que les condicions ho facin possible

masella,telecadira,jumbo,webcam
Estació d'arribada telecadira Jumbo Tosa de Masella aquesta tarda Autor/a: Webcam
Nevades d'entre 20 i 40 cm a tot el Pirineu fan pensar en un inici de temporada que podria ser molt primerenc. Potser de rècord. Per avui diumenge nit la nevada tendirà a desaparèixer, però no del tot, però el més important és que tot darrere hi haurà 24 hores de fred i que per dimecres es preveuen noves precipitacions. Aquest matí Masella ha posat en marxa la producció de neu, un senyal que podria deixar entreveure una possible obertura molt primerenca.


Entre 15 i 40 cm de neu per damunt de les cotes 1.900 és el gruix que s'estima per a la majoria d'estacions d'esquí del Pirineu. La nevada més important d'un mes d'octubre dels darrers anys ha respost a les expectatives creades. Unes precipitacions de neu que permetran que les estacions comencin ben d'hora a disposar d'una primera base que els permetrà incrementar en gruix en les properes hores. Si ho consideren oportú, és clar. De fet aquest mateix matí s'han pogut veure els canons de producció de neu en marxa a l'estació de Masella. Això podria ser un primer senyal que l'estació estaria valorant una possible obertura de l'estació en dates molt properes.

Obrirà Masella l'1 de novembre?

El missatge de l'estació que es pot veure a les seves xarxes socials deixa clar que l'estació obrirà el primer dia de novembre que les condicions ho permetin. Així doncs no s'hauria de descartar una obertura per al proper 1 de novembre. Fonts properes a l'estació han suggerit que aquesta possibilitat ni es descarta ni es dóna per feta, ja que encara falten 3 dies per a l'1 de novembre, i les condicions meteorològiques no són ara mateix suficientment "garantistes" per fer possible l'obertura.

Així doncs l'estació hauria optat per un meditat equilibri entre el desig i la prudència. Les previsions meteorològiques per als propers dies, força incertes, aconsellen anunciar les possibles decisions amb cautela. Per demà dilluns les temperatures seran fredes i per sota els 0 graus en cotes altes del Pirineu però per dimarts es preveuen noves precipitacions, si bé la cota de neu sembla que no serà baixa.

En cas d'obrir l'1 de novembre es tractaria de l'obertura de l'estació més primerenca de la seva història. Bé, no només de la història de Masella, ho seria també de tot el Pirineu. Obrir o no obrir l'1 de novembre, el gran repte que haurà de resoldre Masella en els propers dies. 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny