Notícia

La nevada i el fred avancen la producció de neu a La Molina

Un mínim de 3 estacions d'esquí del Pirineu han començat a produir neu

La Molina,canons,produccio,neu
La nevada i el fred van fer avançar ahir diumenge la producció de neu a La Molina Autor/a: La Molina
El mes d'octubre s'acomiadarà en poc més de 48 hores i ho farà deixant enrere una meteorologia moguda, amb llevantades, una gota freda, una DANA i una de les nevades més importants al Pirineu dels darrers anys. En estacions com La Molina hi ha precipitat entre 5 i 40 cm de neu segons cotes, en un terreny que encara estava verd. Tot i això poques estacions s'han atrevit a posar en marxa la producció de neu. Ahir ho van fer Sierra Nevada, La Molina i Masella.


Ahir es van poder veure les primeres imatges d'alguns esquiadors a la Val d'Aran i Arcalís i com en algunes estacions d'esquí s'ha començat a produir neu. És el cas d'algunes estacions del Pirineu, com Cauterets, al vessant nord, i Masella i La Molina al vessant sud. També ho van fer a Sierra Nevada, al sud de la península Ibèrica. Les tres ho van fer públic ahir diumenge via xarxes socials.

De fet segons les estadístiques la nevada d'aquesta cap de setmana, o sigui, a finals d'octubre, no és excepcional, però si poc habitual. Cal remuntar-se al 29 d'octubre de 2008, quan segons estadístiques del Servei Meteorològic de Catalunya al port de la Bonaigua hi van precipitar 45 cm.

En qualsevol cas la nevada suposa fer una primera base de neu natural que algunes estacions ja aprofiten per reforçar-la amb neu produïda. Tot i que és una data encara prematura per a les cotes baixes no ho és per les cotes mitjanes i altes. A més les previsions meteorològiques del Servei Meteorològic de Catalunya apunten que per avui dilluns continuaran les nevades febles al Pirineu més oriental amb una cota de neu que voltarà els 1.000 metres. Per al vessant nord del Pirineu la nevada serà intermitent i en cotes superiors a 700 metres. Les temperatures seran fredes, de ple hivern. I la bona notícia és que per demà dimarts arriba una nova pertorbació que portarà més neu però en cotes superiors als 1.800 metres.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny