Notícia

Arriba una pertorbació que podria beneficiar especialment Boí Taüll, Espot, Port del Comte i Tuixent

La cota de neu de les primeres hores se situa en els 1.600 m però pujarà fins als 1.900

skipass,nevades,previsio
Així quedaran els gruixos de neu per a l'1 de novembre, segons el model gràfic d'Skipass Autor/a: Captura de pantalla
No podia ser més interessant el mes d'octubre de 2018. Si el passat cap de setmana del 28 i 29 ens va regalar una de les nevades més importants en un mes d'octubre dels darrers anys, ara ens anuncia un nou regal. En el seu comiat ens portarà precipitacions de neu que podrien superar els 50 cm al vessant sud. Sembla que esquiar per l'1 de novembre no només serà possible sinó que ho farem amb gruixos de neu importants.


Arriben noves precipitacions. Tot els models apunten a una nova borrasca procedent de sud o sud-oest, llevantada, que arribarà demà dimecres. S'esperen precipitacions de neu per aquesta propera matinada que descarregaran sobre el Pirineu vessant sud en cotes superiors als 1.700 metres.

La nevada i les pluges seran generals i generoses en la primera fase, especialment en comarques com l'Alta Ribagorça, Pallars Jussà i Solsonès, si bé acabaran estenent-se a tot el Pirineu, també al vessant nord, tot i que menys generoses en aquest vessant.

Segons els models consultats els gruixos de neu podran superar els 50 cm en estacions d'esquí d'aquest sector, entre les quals la de nòrdic Tuixent La Vansa i les estacions d'alpí Boí Taüll, Espot i Port del Comte.

En una segona fase, i a mesura que avanci la borrasca de sud-oest cap a nord-est, les estacions més beneficiades seran les de la Cerdanya, en especial les de Lles, Aransa, Guils-Fontanera, Masella i La Molina. Així ho dibuixa gràficament el model d'Skipass, que és el que habitualment fem servir de referència al Diaridelaneu.cat.

Amb el pas de les hores la cota de neu podria pujar fins als 1.900 m i de cara al dijous 1 de novembre la situació meteorològica millorarà, amb temperatures més suaus i més hores de sol.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny