Notícia

El director d'Arcalís alerta que la falta d’habitatge impedirà disposar del personal a les estacions d'esquí

El director de SECNOA fa una crida a començar a pensar en una estratègia de tot el país per fer front al problema

El director d'Arcalís alerta que la falta d’habitatge impedirà disposar del personal a les estacions d'esquí
El director d'Arcalís alerta que la falta d’habitatge impedirà disposar del personal a les estacions d'esquí Autor/a: Diaridelaneu.cat
Xavier Ajona, director d'Arcalís, alerta que la falta d’habitatge a Andorra els impedirà tenir el personal necessari. La falta d’habitatge pot fer que les empreses no puguin cobrir les necessitats de personal que tenen durant l’hivern i això comportaria una pèrdua de competitivitat d’Andorra com a destí de neu.


La situació ja fa fa tres anys que es repeteix i a cada temporada empitjora. Quan arriba la tardor les estacions d'esquí andorranes comencen a contractar el personal necessari per iniciar una nova temporada, però cada any els costa més trobar personal que disposi d'un habitatge al país on residir. La falta d’habitatge amenaça ara mateix amb què les estacions no puguin cobrir les necessitats de personal de l’hivern i això els podria comportar una pèrdua de competitivitat d’Andorra com a destí de neu.

Així ho reflecteix el digital andorrà Bondia.ad que va entrevistar el director d'Arcalís per parlar sobre aquesta qüestió. El director de Secnoa, Xabier Ajona, va alertar que aquest és un problema greu i que està afectant a tot el país. En concret explica que si les empreses no tenen tots els treballadors que requereixen no podran oferir el servei que volen donar. Ajona remarca que avui les dificultats ja no es troben només en els preus dels lloguers, sinó que ara ja ni tan sols hi ha allotjament per ofertar.

Això fa que les estacions d’esquí topin amb serioses dificultats per contractar temporers. Un percentatge prou important de treballadors han confirmat que aquesta temporada no tornaran a Andorra i que en el seu lloc estan analitzant altres destinacions del Pirineu i d’Europa. El director de Secnoa ha explicat que, l’any passat, algunes estacions d’esquí d’Àustria no van poder obrir tots els remuntadors perquè no disposaven de treballadors per fer-ho, una situació també motivada per la falta de pisos. Ajona ha destacat que si les estacions andorranes no poden fer funcionar tota l’estructura perquè hi ha llocs de treball sense cobrir l’atracció del país com a destí de neu se'n pot ressentir.

Com a solució el director de l’estació d'Ordino remarca que els dos dominis andorrans estan valorant diverses solucions però avisa que cada any la situació és més complicada i que les mesures que s’estan implementant poden ser insuficients i fa una crida a començar a pensar en una estratègia de tot el país per fer front al problema.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny