Notícia

Comunicat de premsa de Pal-Arinsal sobre el sabotatge sofert a 24 dies de l’obertura

L'estació garanteix la data d’obertura de temporada prevista pel dia 1 de desembre del 2018 amb total seguretat i el 100% dels ginys

telecadira,cubil,Pal
Base del telecadira Cubil de l'estació de Pal en una imatge del febrer passat Autor/a: Diaridelaneu.cat
Durant el dilluns 5 de novembre, s’ha detectat la malmesa de 2 telecadires i 1 teleesquí ubicats al sector Pal: Serra II, Cubil i Teleski 6. Es tracta d'un sabotatge que de moment no ha suposat cap dany personal. L'estació garanteix la data d’obertura de temporada prevista pel dia 1 de desembre del 2018 amb total seguretat i el 100% dels ginys. Adjuntem comunicat de premsa emès per l'estació.


EMAP ha viscut una situació atípicaen la història de l’estació. Durant le s tas ques de manteniment, va ser l’equip tècnic qui va detectar les manipulacions a diferents cables de l’estació.

Aquest fet es va localitzar en un inici al telecadira de la Serra II a l’altura de la pilona 1. Sent una causa extraordinària, es van realitzar de manera exhaustiva revisions a tots els ginys de la zona de Pal i Arinsal, on finalment es van descobrir dues noves malmeses al telecadira del Cubil a l’altura de la pilona 2 i al Teleski 6 a la motriu. A l’estació d’Arinsal no s’ha detectat cap dany.

Aquest acte no ha suposat en cap moment un perill per la seguretat de les persones, ja que des de la seva identificació, els controls de seguretat derivats de la reglamentació del transport per cable han estat molt estrictes.

Actualment s’està duent a terme una investigació policial de tots el fets i ja s’han començat a realitzar les reparacions necessàries. Gràcies al diagnòstic dels tècnics francesos i d’EMAP, les tasques de manteniment es podran reactivar de manera usual, però serà necessària la incorporació de personal per accelerar el procés.

Tot i que es tracta d’una situació que afecta a la logística del correcte funcionament i tasques de manteniment, es garanteix la data d’obertura de temporada el dia 1 de desembre del 2018 amb total seguretat i el 100% dels ginys.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial