Notícia

La policia andorrana centra les investigacions pel sabotatge a Pal en un grup d'ex-treballadors

S'estan estudiant les càmeres de Mobilitat i les 'webcam' de l'estació per ajudar a la possible identificació de l'autor o autors

telecadira,retorn,estacio,arribada,serra,serra 2,pal
Retorn del telecadira Serra II, un dels afectats pel tall de cable. Imatge d'arxiu. Autor/a: Diaridelaneu.cat
Llistats de treballadors que haurien acabat malament amb l’empresa, relacions de proveïdors o clients conflictius per una banda i l’anàlisi de les càmeres de Mobilitat i webcams de l’estació per l'altra, són els elements amb què de moment treballa la policia andorrana per descobrir els autors del sabotatge a l'estació de Pal. Els tres trams de cable seccionats són de relatiu bon accés per carretera i la hipòtesi primera és que l’autor o autors del sabotatge s’haurien enfilat a les pilones per tallar els cables. Sabien el què feien i com fer-ho per no prendre mal, ja que seccionar un cable de telecadira en rodó els hauria pogut afectar també a ells. Per fer-ho haurien usat, molt probablement, una radial de bateria. 


Serà la primera vegada que la policia andorrana haurà de resoldre un sabotatge d'aquesta tipologia en una estació d'esquí. Des de dilluns, quan es va rebre la denúncia d'EMAP pel succeït en el cable de subjecció de tres remuntadors, la policia del país s'ha posat a treballar intensament en el cas. Segons està informant avui la premsa andorrana, el cos policial està donant donant prioritat a aquest cas i per aquest motiu hi han destinat tots els mitjans possibles. De moment sembla que les investigacions s'estan centrant en el col·lectiu d'ex-treballadors de l'estació.

En l'àmbit institucional el cònsol de la Massana, David Baró, ha fet una crida a la col·laboració ciutadana per resoldre "una agressió molt greu". El mandatari comunal ha recordat que l'estació de Pal Arinsal és pública i que sabotejar-la és el mateix que atacar la parròquia i el país. També ha alertat de la gravetat que hauria suposat un accident en cas de fallida del cable, ja fos de cara als clients com pels mateixos responsables de manteniment dels telecadires afectats.

Per aquest motiu s'està treballant amb un grup molt reduït de treballadors, o treballador, en conflicte amb la direcció de l'empresa en els darrers mesos, però també es treballa amb una relació de proveïdors o clients conflictius. S'estan estudiant les càmeres de Mobilitat i les imatges que hagin pogut enregistrar les 'webcam' de l'estació per ajudar a la possible identificació de la persona, o persones, que hagin participat en el sabotatge.

Mentrestant la resta d'estacions del Principat estan revisant un a un els remuntadors. Són revisions oculars destinades a veure possibles cables afectats en les instal·lacions, especialment dels remuntadors de fàcil accés per carretera o camins forestals.

El digital andorrà Altaveu.com informa avui que pel que fa a la reparació dels cables EMAP s'ha conjurat per iniciar la temporada l'1 de desembre, tal com estava previst, i sembla que ho podrà fer sense massa problemes. De fet ahir mateix l'estació va emetre un comunicat en el qual es confirmava aquest objectiu. Els fabricants dels remuntadors afectats, Doppelmyr i Poma, ja estan treballant des del primer moment per proveir el material necessari.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny