Notícia

Porté Puymorens confirma l'obertura per dissabte de 10 quilòmetres de pistes

Obre els telecadires La Mina i la Vinyola amb forfet de dia a 23 € o l'opció de 40 pels dos dies del cap de setmana

porte,pimorent,puymorens,mina,mine
Imatge de Portè i Pimorent des del sector de La Mina Autor/a: Portè-Pimorent
L'estació de la Vall del Querol, a l'Alta Cerdanya, ha confirmat en un comunicat i per xarxes socials que obre aquest dissabte, esdevenint així la primera en obrir a la Catalunya del Nord. També es la primera en obrir del Pirineu administrativament francès, un fet que està tenint molta repercussió al sector de la neu al país veí, on diversos mitjans sectorials i regionals se n'han fet ressò. Els telecadires en funcionament seran La Mina i la Vinyola. El forfet de dia queda en 23 € però hi ha l'opció d'un forfet per dos dies, dissabte i diumenge, que quedarà per 40.


L’estació d’esquí de Porté-Puymorens, a la Cerdanya, iniciarà la temporada aquest proper dissabte 10 de novembre. L’obertura de l’estació coincidirà amb la presència de Porté-Puymorens a les fires de la muntanya i la neu que se celebren aquest cap de setmana: Fira de Vic i Let's Snow, al Poble Espanyol de Barcelona. També coincideix que se celebra la Fira de Puigcerdà i l’oficina de Porté, al carrer d’Espanya, número 41, estarà oberta tot el cap de setmana.
 
Mentre s’ha esperat l’arribada de la neu, durant tot l’estiu i la tardor s’ha estat treballant en el manteniment dels ginys i en les novetats que aquesta temporada presentarà el complex de la Cerdanya.
 
Nou aparcament i accés per a persones amb discapacitat

Aquests darrers mesos s’ha anivellat i pavimentat l’aparcament inferior de l’estació, a l’entrada del poble de Porté, a tocar del telecadira de l’Estagnol. S’ha fet una renovació total i s’ha buscat que estigués més integrat al paisatge del seu entorn. També s’ha condicionat un accés al telecadira de l’Estagnol per a les persones amb discapacitat física.
 
La nova pista Les Chasseurs

Aquesta temporada l’estació comptarà amb aquesta nova pista, Les Chasseurs, que, de fet, els esquiadors més tècnics ja feien en els seus descensos, en esquí fora pista. Les Chasseurs segueix la línia sota el telecadira de l’Estagnol. S’ha condicionat la pista tot eliminant alguns arbusts i les pedres més sobresortints. També s’ha fet una millora a la pista Les Sapins. Tots aquests treballs s’han fet respectant el màxim el medi natural, sense eliminar cap arbre de la zona i programant les obres cap a la tardor, període en el qual finalitza l’època de nidificació dels ocells a la muntanya.
 
Cinquè sector

Finalment, entre les altres novetats, destacar l’obertura d’un cinquè sector a l’estació: la zona del Baladrà. A diferència de les temporades anteriors, i després de la prova pilot feta la temporada anterior, aquesta temporada l’estació vol tenir obert aquest espai durant tota la temporada alta, tot coincidint amb festius i el període de les vacances franceses. Està previst que les pistes de La Llata i el Baladrà funcionin amb regularitat, amb servei de mini-autobusos cada 15 minuts que retornaran els esquiadors fins al coll de Puymorens.
 
Condicions cap de setmana 10-11 de novembre

S’obrirà, com a mínim, dos sectors: la Vignole i la Mine. Seran uns 10km de pistes obertes. El preu del forfet oscil·larà entre els 20-25 euros (encara per concretar). Si es vol, hi ha un forfet conjunt de cap de setmana (2 dies), a 40 euros. Es pot comprar al web www.porte-puymorens.eu

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny