Notícia

La temporada d’hivern 2018-19 es posa en marxa amb l'objectiu posat en la candidatura olímpica

El projecte olímpic va centrar la presentació de la temporada de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern

presentacio,temporada,2018-19
La temporada d’hivern 2018-19 es posa en marxa amb l'objectiu posat en la candidatura olímpica Autor/a: FCEH
En un acte multitudinari amb presència de representants de tots els sectors, la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), la Secretaria General de l’Esport (SGE) i l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM) van donar el tret de sortida institucional a una nova temporada d’hivern. El projecte Pirineus-Barcelona, fil conductor d’un acte que reafirma el compromís olímpic català. Tots els actors van coincidir en assenyalar que uns Jocs serien un impuls per a les comarques del Pirineu.


Les blanques estampes del Pirineu Català, les mateixes que es poden trobar ja aquests dies els amants de la neu, van donar la benvinguda als assistents de l’acte de presentació de la temporada d’hivern 2018-19. Una arrencada en un escenari tant adequat com espectacular, un iglú de  grans dimensions.

L’estrena de la temporada des de l'àmbit institucional va tenir com a gran protagonista el projecte olímpic Pirineus-Barcelona, desig compartit per tots els actors presents i que, amb la meta situada per a l’any 2030, ja compte amb el primer aval del Comitè Olímpic Internacional (CIO).

“Tenim un territori que és un diamant, de tothom i per a tothom, i ha de ser el motor i el fonament que ens porti a assolir l’objectiu olímpic. Hem establert un equip de treball més reduït que ens permeti accelerar les decisions, i seguir lligant aliances” va destacar el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras.

Un camí on les estacions hi tenen un paper protagonista i que cada vegada compte amb més esquiadors, fet que assegura la presència d’esportistes d’elit. “Alguns dels esportistes presents aquí han d’estar representant-nos el 2030 als Jocs Olímpics Pirineus-Barcelona, i per a això necessitem infraestructures, recursos i un programa esportiu sòlid que il·lusioni als més joves” va reflexionar el president de la FCEH, Oscar Cruz.

El jovent, pedra angular de tota societat, que el sector dels esports d’hivern està impulsant i enfortint mitjançant el projecte de promoció escolar, que permet a nens i nenes de centres de tot el territori descobrir de primera mà els esports d’hivern. 

En aquest sentit, la directora general de la FCEH, Mònica Bosch, va explicar que “més de 4.000 alumnes ja hi han participat, i les xifres no paren de créixer cada temporada. Popularitzar els esports d’hivern des de la base és la clau de volta per integrar-los als futurs JJ.OO., sigui com a esportistes, treballadors o voluntaris”.  

L’escenari on estava situat l’iglú, a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), no era casual. En l’anella olímpica barcelonina s’hi van celebrar, el 1992, uns JJ.OO. històrics per al país, mirall de l’actual projecte olímpic d’hivern. Un repte encapçalat per la Generalitat de Catalunya, que en l’acte també hi va mostrar el seu compromís en boca del Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i de la Consellera de la Presidència, Elsa Artadi. 

Precisament, aquesta última va agrair als sectors implicats la seva incessant tasca, que dinamitza i potencia el territori. “És una gran oportunitat per al Pirineu. El Pirineu és el futur i el millor catalitzador perquè així realment ho sigui són els Jocs Olímpics” va reblar Artadi.

Directors d’estacions, algunes d’elles ja amb les portes obertes; representants d’institucions de primera línia; i equips al complet de diferents disciplines d’hivern. Els esports d’hivern al complet van conjurar-se aquest dijous per afrontar amb la màxima il·lusió una temporada que els apropi, una mica més, a l’assoliment de l’anhel olímpic.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny