Notícia

Finalitza la instal·lació de xarxes d'allaus al corredor H4 a la carretera RN20 d'acccés a Andorra

El corredor H4 es troba situat a l'Ospitalet i permetrà reduir els talls per neu a la RN-20

RN20,RN22,RN320,Puymorens,pas de la casa
Autor/a: Diaridelaneu.cat
Bones notícies per als esquiadors habituals del Pas de la Casa. Els treballs dels muntatges antiallaus al corredor H4 (Hospitalet-près-d'Andorre) van iniciar-se al juny de 2018 i s’han donat per finalitzats el 26 d’octubre coincidint amb l’arribada de les primeres nevades. 


El corredor H4 es troba a l'entrada de l'Ospitalet i té 700 metres de desnivell. Els treballs de muntatge de les xarxes de protecció han seguit el terminis previstos i hi ha participat un equip de 18 persones, entre tècnics i operaris. La feina s'ha fet en unes condicions difícils, atesa l'altitud, el desnivell i les condicions meteorològiques.

En total, s'han muntat 46 línies de xarxes, amb l'objectiu d'estabilitzar el mantell nival i reduir notòriament la incidència dels talls de carretera en aquest punt.  L'estiu de l'any vinent els treballs es completaran amb la pintura dels caps d'ancoratge i amb la col·locació de plaques amb la numeració de les obres.   

El corredor H4 és l'obra més important del projecte SAPYRA, pel nivell de risc d'allaus que comportava la zona. Des del passat mes d’agost també s’estan instal·lant rastrells als corredors Pe9 (Porté Puymorens) i Pa13 (Porta).

Els treballs realitzats al corredor H4 suposen 1.154.493 d’eruos, dels 4.336.614 d’eruos destinats al projecte. El projecte SAPYRA ha estat cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional. 

D'ANA.ad

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny