Notícia

Masella, un reducte per a l'esquí alpí

L'estació de la Cerdanya és l'única que continua obrint diàriament al sud d'Europa

masella,esquiadors
Masella, a la sortida del Jumbo Tosa, aquest dissabte Autor/a: Diaridelaneu.cat
L'1 de novembre tres estacions d'alpí de la península Ibèrica anunciaven la seva obertura: Alto Campoo, Valgrande-Pajares i Masella. De les tres ja només en queda una: Masella. Però, fins quan podrà resistir si no arriben noves precipitacions i més fred? Continua obrint cada dia? Com està l'estació ara com ara? Us ho expliquem.


Va ser l'1 de novembre quan tres estacions d'esquí alpí a la península Ibèrica van decidir obrir: Alto Campoo i Valgrande-Pajares, a la serralada cantàbrica, i Masella, al Pirineu.

A les tres d'alpí s'hi van afegir un parc de neu, Punto de Nieve Santa Inés (Burgos-Soria) i dues estacions d'esquí nòrdic: Lles i Tuixent, al Pirineu. Aquesta última de nòrdic continua oberta i de les d'esquí alpí ja només aguanta Masella, esdevenint el darrer reducte on "refugiar-se" els esquiadors que vulguin continuar esquiant cada dia.

Són molts els clubs d'esquí d'arreu de la geografia de la península ibèrica que s'hi apropen. Això sí, aquest cap de setmana s'hi ha afegit Portè-Puymorens, però només obre els caps de setmana i tanca els dies laborables.

Així doncs Masella queda com el darrer reducte de la península Ibèrica, i possiblement del sud d'Europa, on practicar l'esquí alpí cada dia. I sembla que les coses no els van malament del tot pel que fa a xifres de visitants.
Segons dades de la mateixa estació, entre el 5 i l'11 de novembre han passat per les pistes un total 9.800 esquiadors. Aquesta xifra, sumada a la del Pont de Tots Sants (16.000), fa que el nombre total d'esquiadors que han passat per les seves instal·lacions sigui de 25.000 esquiadors.

Com està l'estació?

Pel que fa als gruixos de neu a pistes el cert és que el centre hivernal comença a notar l'absència de noves precipitacions en forma de neu en cotes baixes.  Tambè la nul·la producció de neu dels darrers dies per manca de temperatures fredes que en permetin activar els canons. Segons dades de l'estació per aquesta setmana els gruixos de neu van dels 20 als 80 cm i els quilòmetres de pistes obertes s'han reduït a 22, davant els 34 del Pont de Tots Sants.

Continua obrint cada dia?

La direcció de l'estació aposta per continuar obrint portes cada dia, malgrat que les previsions de noves precipitacions en forma de neu no són les millors. Si les cotes baixes ja estan tancades per manca de neu, ara són les cotes mitjanes les que ho comencen a reflectir. Per sort, en cotes altes, la neu està gairebé garantida ja fins a final de temporada. Per sort, pel que fa a temperatures, la situació podria millorar a finals d'aquesta mateixa setmana i es podria activar la producció de neu. També hi la possibilitat d'una possible llevantada per als dies 21 i 22 de novembre, si bé aquesta possibilitat encara queda massa lluny en el calendari per poder confirmar-la. (Vegeu model d'skipass per al Pirineu oriental en aquest enllaç)

La consigna, de moment, resistir, i a més, fer-ho en bones condicions. Ho aconseguiran?

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny