Notícia

Vallnord anuncia les novetats d'Arinsal, Pal i Arcalís per a la temporada 2018-19

Vallnord ha destinat 14 milions d’euros que en bona part van destinats al nou telecabina d'Arcalís i a la millora de la producció de neu

cabina,tristaina,arcalis
El nou telecabina de Tristaina, una de les principals novetats a Arcalís Autor/a: Arcalis
Vallnord va presentar ahir a Andorra La Vella les novetats de la temporada 2018-19. En total es destinen 14 milions d’euros a les novetats de la temporada 2018/2019. La inversió més important és la construcció del nou Telecabina Tristaina, a Vallnord-Arcalís, que comunicarà la base de l’estació amb la Coma. Pal-Arinsal estrena la nova bassa d’aigua ubicada a Arinsal que permetrà innivar tot el sector amb tan sols 3 dies de fred.


Les estacions de les Valls del Nord han presentat aquest dilluns les novetats més importants que es trobaran els esquiadors a les pistes d’esquí de la Massana i Ordino aquesta temporada. Amb una inversió que ascendeix aproximadament als 14 milions d’euros, destaca la posada en marxa del nou telecabina Tristaina i la renovació d’un quilòmetre de la xarxa de canons de neu a Ordino Arcalís; així com la bassa d’aigua d’Arinsal que pretén potenciar la neu de cultiu a tot el sector. Altres novetats tenen a veure amb la diversificació de l’oferta de forfets i de paquets vacacionals, amb l'adquisició de noves màquines trepitjaneu i de canons per a la fabricació de neu. A més, estrenem un nou web, amb un disseny més àgil, que proporciona un accés directe a la informació i a la venda de productes de les dues estacions. Tot això, sumat als esdeveniments que tindran lloc un any més a les estacions, auguren una temporada molt especial a les Valls del Nord.

Les novetats a Vallnord-Pal-Arinsal

La principal inversió ha anat destinada a l’estrena de la bassa d’Arinsal, que permetrà autoinnivar tot el desnivell del sector amb tan sols tres dies seguits de fred (-4°C). Aquesta infraestructura ha suposat una inversió de dos milions d’euros i facilitarà el cultiu de neu a prop de 207 hectàrees, inclòs el punt més alt ubicat al Port Negre i el més baix la zona de Les Marrades. Amb aquesta instal·lació també s’han col·locat 3 km de conductes d’aigua i 2 nous canons de neu de baixa pressió per garantir la neu de cultiu. A Pal, s’han col·locat 4 nous també de baixa pressió.

A pistes també es realitzen millores i ampliacions. La pista Comallemple serà la nova estrena a Arinsal, una pista blava pensada per a debutants i que millorarà l’accés a Les Marrades i al telecabina Josep Serra.

Com a ampliacions, a la zona de Pal, la pista d’El Planell i d’El Gall, s’eixamplen per agilitzar el trànsit dels esquiadors en aquestes zones i millorar la seguretat. A més, aquestes dues pistes també s’han reforçat amb nous canons per potenciar el cultiu de neu en zones baixes. L’altra novetat a la pista del Planell és la instal·lació d’una nova cinta transportadora de 51 metres de llargada que permetrà el transport de prop de 1.300 persones cada hora.

Pel que fa als nous circuits, s’inauguren cinc nous traçats de raquetes i un nou d’esquí de muntanya, anomenat Coll de la Botella i que anirà en paral·lel al circuit de la Font Blanca. Per a la pràctica de raquetes, s’han condicionat 4 km de baranes construïdes amb material natural. En definitiva, els esquiadors podran gaudir de 18,6 km per fer esquí de muntanya i 14,5 km per raquetes i gaudir d’un entorn idíl·lic.

Per fer més efectives les tasques de tractament de neu, l’estació ha adquirit a través de “renting” dues noves màquines trepitjaneu garantint un any més, el 100% de les pistes retracades diàriament i sobretot, facilitar les tasques de manteniment. També s’ha afegit a la flota tres noves pick-ups Mercedes del model X i dues Mercedes Vito que permetran el transport de tècnics i materials dins de l’estació.

D’altra banda, també s’ha dut a terme la producció de nous banys ecològics integrats amb el medi ambient i ubicats al telecadira de la Serra II i al telecadira d’Arinsal. A tota la zona de la Caubella, s’han renovat tots els serveis.

Altres ampliacions i millores tenen a veure amb l’habilitació d’un espai dedicat exclusivament al descans de les persones amb discapacitat.

Pel que fa a la gastronomia, Estrella Damm esdevé el principal patrocinador i els espais de restauració oferiran una major qualitat. A més, es mantenen les ofertes d’activitats nocturnes com sopars al Pla de la Cot a Pal o al Xalet Igloo a Arinsal on les excursions amb retrac són la principal atracció. I com a novetat, aquest any el restaurant del Coll de la Botella oferirà la possibilitat de passar la nit de Cap d’Any.

En activitats, un any més, Vallnord-Pal-Arinsal segueix tenint com a figura estrella a Pocoyó que durant els caps de setmana de la temporada els més petits podran gaudir d’ell. Una de les visites més especials és la del Pare Noel que es trasllada durant 12 dies a les pistes de La Massana per rebre als infants i recollir les seves cartes. Així mateix, per als més petits, l’escola Snowplus segueix sent l’aposta per fer aprendre a esquiar als més petits alhora que es diverteixen.

Durant els mesos de març i fins al 22 d’abril, s’ampliarà l’horari d’obertura de les seves pistes d’esquí durant els dissabtes aconseguint que els esquiadors puguin gaudir més temps de la neu.

La nova temporada ve acompanyada de la renovació de la col·lecció de marxandatge amb samarretes, dessuadores o gorres, entre altres, de la mà de “The North Face”.

Una de les apostes més fortes ha sigut per primera vegada, l’estrena del seu propi forfet Ski & Bike de Vallnord-Pal-Arinsal. Un forfet que permetrà gaudir durant 10 mesos de les muntanyes i remuntadors de l’estació de Pal i Arinsal, tant per aquest hivern com per l’estiu 2019.

També s’ha potenciat la xarxa de connectivitat de l’estació. Es manté la col·laboració amb Andorra Telecom per proveir internet a tots els punts centrals amb Andorra Wifi. Els usuaris connectats a aquesta xarxa podran rebre informació de l’estació sobre l’estat de la neu o els remuntadors.

Pel que fa a la plataforma digital, es modifica l’estil de la pàgina web on l’usuari podrà gaudir i trobar la informació necessària d’una manera més còmoda i fàcil a través de l’enllaç www.vallnord.com/pal-arinsal.

A més, com a gran novetat en l’àrea digital, l’estació ha posat en marxa les seves pròpies xarxes socials amb la creació de perfils a Facebook i Instagram sota el nom @VallnordPalArinsal, un canal més per comunicar de manera exclusiva sobre l’estació de la Massana.

Finalment, Vallnord Bike Park La Massana serà la seu de la Copa del Món de BTT al 2019. L’esdeveniment se celebrarà del dia 2 al 7 de juliol del 2019. Destacar també que la Massana tornarà a rebre una de les cites més importants de la Mountain Bike: al 2024 el Principat acollirà el Mundial de BTT.

Les novetats a Vallnord-Arcalís

Aquesta temporada 2018-2019, Ordino Arcalís continua formant part de Vallnord i ho fa amb l’orgull de pertànyer a una marca de la qual ha estat cofundadora; a més, ha estat una part important del procés de creixement i de consolidació de Vallnord durant els darrers catorze anys. Alhora, fruit de l’entrada de Secnoa al grup Saetde, l’estació ordinenca també queda integrada en el producte Grandvalira.

Això es tradueix en una oferta més àmplia i enriquidora per als clients, que poden esquiar a Ordino Arcalís mitjançant un ventall ampli d’opcions: el forfet de temporada Vallnord, el forfet de temporada Grandvalira, pagant prèviament un suplement de 90 euros per als adults i de 25 euros per als infants, el forfet de dies d’Ordino Arcalís, el forfet de 2 dies o més de Vallnord, el forfet Plus de pagament per ús de Grandvalira. En el transcurs de la temporada es desenvoluparan més productes conjunts amb Grandvalira.

Aquesta temporada s’estrena el nou Telecabina Tristaina, que es convertirà en el nou emblema de l’estació. El nou remuntador surt de la base de l’estació, a l’Hortell (1.940 m), i arriba a la Coma (2.220 m). El giny ha tingut un cost aproximat de 7 milions d’euros i servirà per reactivar la zona de la Coma i per descongestionar la base, ja que els esquiadors tindran ara tres alternatives de mobilitat, deslliurant de pes els telecadires de la Basera i de l’Abarsetar, i el teleesquí de L’Hortell. S’ha previst que el giny entri en funcionament a mitjans de desembre.

Pel que fa a treballs de terreny, d’una banda, s’ha renovat les canonades d’aigua de la pista Les Canals, substituint més d’un km de la xarxa de canons de producció de neu, fet que suposarà que la pista estigui innivada fins a l’Hortell (sempre que les condicions siguin les adients). De l’altra, s’ha millorat la capacitat de producció, ja que es podran posar més canons a treballar al mateix moment. Cal mencionar la compra de 8 nous aparells Technoalpin, alguns mòbils i que permetran anar intercanviant-los de lloc segons les necessitats. Tot això, sumat a l’adquisició d’una nova màquina trepitjaneu i la compra de noves motos per als pisters i per al servei de manteniment, suposa un gran impuls per a les tasques de conservació.

Cal mencionar que aquest estiu, aprofitant les obres al planell per fer la sortida del telecabina, la base del teleesquí 1 - L'Hortell, s'ha aixecat aproximadament uns 5 metres, i ara serà més suau i progressiva. A més, s’ha guanyat en espai després de la modificació de l'arribada de les pistes que conflueixen totes a la mateixa zona, ja que s’ha modificat el punt on es troben les pistes la Basera, l’Hortell i el Pont, per minimitzar el risc d’impacte on el Pont es troba amb la Basera.

Pel que fa a altres àrees de l’estació, al Parc Agustina s’ha incorporat un nou túnel màgic de 8 metres de recorregut sota la neu, que se suma al de 6 metres que ja es va col·locar la temporada anterior.

L’Arcalís Natural Park segueix la seva expansió i aquesta temporada trobarem més elements distribuïts per les diferents àrees de l’estació i hi haurà mòduls mòbils que es podran reubicar a zones forapista segons les condicions de la neu. I com el freeride segueix en augment i Ordino Arcalís s’ha convertit en la referència de l’esquí fora pista dels Pirineus i a la península, s’han instal·lat dos detectors d’ARVA, que acompanyats de dos cartells informatius, permeten al freeriders comprovar l’estat del seu transmissor. Entre altres tasques relacionades amb el terreny, cal mencionar que s’han renovat les línies de cablejat de cronometratge de les pistes de l'Estadi i les Canals per poder acollir les carreres del Trofeu Borrufa així com més proves FIS. A més, s'ha instal·lat una nova caseta de cronometratge a la pista de la Portella del Mig. I per a tots aquells esquiadors que vulguin sentir la sensació de passar un eslàlom, l’estació ofereix un traçat permanent on es pot controlar les baixades.

Els clients i les ofertes comercials continuen sent una prioritat, per això enguany tots els forfets que es compren a taquilles o través de la plataforma online pròpia de l’estació porten inclosa la “Garantia Meteorològica”. Així, l’estació es compromet a canviar el forfet per un altre dia si les condicions no agraden a l’esquiador. Els forfets que es comprin online i a les taquilles de l’estació continuen sent recarregables i moneder, fet que permetrà que es puguin fer servir a altres serveis de l’estació amb el mateix suport.

En aquesta línia diferenciadora, l’estació va posar en marxa la temporada passada un servei de transport de clients innovador amb furgonetes. Es recull als clients a la porta de l’hotel o de l’allotjament turístic i es porta a peu de pistes (sota reserva). I quan vol tornar, el client tan sols ha de reservar l’hora que més li convingui i es torna a deixar al lloc on s’ha recollit.

La restauració, l’oci i les alternatives a l’esquí guanyen terreny. La Coma, que amb l’arribada del nou telecabina té assegurada una importància cabdal, gaudirà d’un nou punt de restauració. Al peu del telecadira de Creussans s’estrena una nova cerveseria amb un format diferent i atrevit. Es tracta d’un lloc cobert, a l’estil tirolès, amb música en viu i amb bon ambient, que a més es converteix en terrassa oberta quan les condicions són òptimes. La principal novetat de la restauració aquesta temporada se centrarà, com hem dit, al sector de la Coma. En aquest cas, a La Borda de la Coma es redistribueix l’espai de la per donar un millor servei als clients. Als migdies es potencia l’oferta amb les fondues, així com amb les carns a la brasa i els arrossos de muntanya acompanyats de bons vins. A la vegada, el Refugi Gastronòmic de les Portelles renova la carta per continuar sorprenent.

En aquesta aposta per promoure la varietat i l’entreteniment més enllà de l’esquí, aquest any oferirem música en viu, en col·laboració amb la cervesa Moritz, i s’ha programat un ampli calendari de concerts en directe, gairebé cada cap de setmana. Sumat a això, dins el calendari del festival Ordino Clàssic, Arcalís serà l’escenari de tres concerts de música clàssica.

Durant aquesta temporada, repleta de novetats, les noves tecnologies també tenen un paper importantíssim. Estrenem una nova webwww.ordinoarcalis.com, amb un disseny modern i àgil que permet informar-se i comprar de manera molt intuïtiva. La nova web integra la plataforma de venda de forfets i de serveis, i com a novetat també paquets amb allotjament, projecte gestionat per un nou equip de central de reserves i booking d’Ordino Arcalís. Al mateix temps, s’han incorporat dues noves webcams d’última generació, que permeten veure l’estat de les pistes amb una qualitat sorprenent.

A mitjans de la temporada passada vam posar en marxa les xarxes socials pròpies de l’estació, i enguany es potencia el contacte amb els clients amb l’impuls del web, afegint un blog. A més, s’ha obert una llista de distribució de Whatsapp Business, des d’on s’informa puntualment sobre l’estat de les pistes, els accessos, la meteorologia, promocions i amb convocatòries a esdeveniments exclusius.

Gràcies a l’èxit de la temporada passada, quan el material es va esgotar en poques setmanes, s’amplia la col·lecció de marxandatge amb samarretes, dessuadores, cintes pel cap, tapaboques Buff®, gorres, bosses, mitjons i roba tèrmica personalitzada amb la imatge de l’estació.

Finalment, recordar que durant els darrers anys, l’accés a l’estació ha experimentat grans millores. El Govern d’Andorra ha invertit uns 15 milions d’euros en l’eixample i rectificació dels 10 trams més conflictius de la calçada. D’aquesta manera els vehicles que hi circulin, així com els ciclistes, ho fan amb millor comoditat. Cal destacar també les galeries de protecció d’allaus a la CG3, a la zona dels Basers del Corb. És un nou tram de 142 m de longitud que ha permès la unió de dos conductes existents, i que servirà per evitar l’afectació de la carretera en cas d’allau.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny