Notícia

Max Blardone ofereix una classe magistral d’esquí alpí al Museu Colet de Barcelona

El Clínic entrenament en esquí alpí va comptar amb una trentena de tècnics procedents de Catalunya, Andorra i la resta de l’Estat

Max Blardone
Max Blardone ofereix una classe magistral d’esquí alpí al Museu Colet de Barcelona Autor/a: FCEH
El passat cap de setmana, el campió italià va compartir els seus coneixements a una trentena de tècnics esportius amb l’ensenyament de l’esquí alpí en nens i adolescents com a tema de debat. Amb 16 anys de trajectòria en Copa del Món, Blardone va sorprendre els assistents amb la seva passió.


Amb un sonor aplaudiment i la tradicional fotografia de família es va tancar diumenge al migdia el Clínic que aquest cap de setmana va impartir l’ex esquiador professional Max Blardone a Barcelona. Dos dies realment intensos on l’italià va impregnar de passió i coneixements la Sala Pierre de Coubertin del Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Melcior Colet.

El Clínic sobre l’estratègia d’entrenament de l’esquí alpí amb nens i adolescents va comptar amb una trentena de tècnics esportius procedents de diversos punts de Catalunya, Andorra i la resta de l’Estat, que no es van voler perdre les dissertacions de l’italià.

La passió que Blardone sent per l’esquí alpí va estar present en tot moment, especialment quan va expressar la importància de transmetre als més joves els valors esportius fonamentals. Però no només en aquest tema.

Les explicacions dels traçats, de la funció de les cames i els braços, del lliscament dels esquís i de les fases de la corba van estar farcides d’una gesticulació constant per part de l’italià, que en nombroses ocasions va utilitzar la pissarra i el seu propi cos per mostrar millor allò que volia expressar.

“Tenir-lo a prop ha estat un luxe. Per als tècnics era necessari un curs com aquest, on poden ampliar coneixements i copsar detalls que marquen la diferència de la mà d’una figura tan rellevant” destaca la coordinadora tècnica d’esquí alpí de la FCEH, Ainhoa Ibarra.

L’intercanvi d’opinions entre Blardone i els tècnics va ser constant, en un esport amb múltiples particularitats que sempre està obert al debat. “Gràcies al clínic, els tècnics ja disposen d’una eina més per millorar la qualitat dels seus entrenaments amb esportistes joves” afegeix Ibarra.

Max Blardone, en xifres

Durant el clínic, Blardone va mostrar la mateixa mirada ambiciosa que tot comentarista o aficionat podia identificar a l’inici de qualsevol competició que disputava. Des de 1994 va participar en 458 proves, va ser campió del món júnior el 1999 i durant 16 anys va competir en Copa del Món, amb 25 podis (7 victòries). Present en tres Jocs Olímpics (Salt Lake City, Torí i Vancouver), va competir i entrenar en 16 països diferents.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny