Notícia

Ander Mirambell enceta temporada al Canadà amb nous companys de viatge

Mirambell va sumar la setmana passada dos Top 10 a la Copa Amèrica de Whistler

ander mirambell
Ander Mirambell enceta temporada al Canadà amb nous companys de viatge Autor/a: FCEH
Amb un staff tècnic renovat, el pilot català de skeleton ha arrencat temporada amb un objectiu específic, el Mundial del pròxim mes de març. Mirambell va sumar la setmana passada dos Top 10 a la Copa Amèrica de Whistler, una competició ideal per agafar les primeres sensacions. 


Per 12a temporada consecutiva, Ander Mirambell tornarà a ser la referència catalana en skeleton, després d’uns darrers anys on ha pogut créixer com a esportista amb resultats també en línia ascendent. I per a la temporada 2018-2019, Mirambell fa un nou salt endavant.

El pilot català té per endavant els sempre exigents reptes de la Copa del Món i, especialment, dels Campionats del Món, que tindran lloc al circuit de Whistler (Canadà) el 7 i 8 de març de 2019.

I ho farà amb un nou equip al seu voltant, format per experimentats tècnics com la italiana Marina Riva, expilot de la selecció italiana, i el seu marit, Scott McBride, exentrenador de l’equip canadenc que va guanyar l’or a Whistler 2010. També l’acompanyarà el seu germà Toni Mirambell, així com el seu habitual preparador físic, Bernat Buscà.

De la mà de tots ells, Ander Mirambell s’ha marcat entre cella i cella el Mundial de Whistler, i per a això el català encarava amb ganes el primer test de la temporada, disputat aquesta passada setmana. El pilot de l’equip RFEDH va completar les dues proves de la primera Copa Amèrica de l’any dins del Top 10, amb una 7a i una 9a posició, no sense dificultats.

“Han estat uns dies esgotadors físicament perquè mai havia fet cinc dies seguits de treball sumant dos de competició” destaca el pilot, que va estar a prop de no prendre la sortida en la segona cita per les molèsties que arrossegava al pubis i el maluc.

Per ser la primera competició de la temporada, el test de Whistler no va resultar gens fàcil, especialment per la rellevància dels rivals, tots ells amb nivell de Top 15 en Copa del Món. En la primera cursa, Mirambell va acabar 7è, amb la seva millor sortida en aquesta pista dels darrers quatre anys inclosa. En la segona cita, tot i les molèsties físiques i el cansament acumulat, Mirambell va acabar 9è després d’una positiva segona baixada.

El pròxim destí del pilot català serà els Estats Units, on disputarà la Copa Amèrica de Park City els pròxims 19 i 20 de novembre. “Tornaré a enfocar la cursa i els entrenaments com un test, ja que és un traçat d’alta velocitat. Optimitzar la regularitat, agafar ritme i quedar-me amb les sensacions, més que amb els resultats” explica. Després, Mirambell tornarà a Barcelona per seguir amb la preparació.
Entrevista

''Aprofiteu per gaudir de la neu el màxim que pugueu''
Ana Amor Ambaixadora de Diaridelaneu

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial