Notícia

Espot i Port Ainé fomentaran l'esquí en dies laborables amb un 2x1 en forfets

Les dues estacions pallareses preveuen iniciar la temporada el 30 de novembre

la roca,telecadira,espot
Espot ha fet millores en el telecadira La Roca Autor/a: Skipallars
Les dues estacions d'esquí que el Grup FGC gestiona al Pallars Sobirà, Espot i Port Ainé, van presentar la campanya 2018-19 dijous passat a Barcelona. Entre els seus objectius hi ha el client de proximitat, que es localitza majoritàriament a Lleida. I per aconseguir-ho entre els seus al·licients hi haurà una promoció de forfets 2x1 per als dies laborables o el servei de la Skibus, una línia de transport que passa pels principals punts de la comarca fins a arribar a les pistes de Port Ainé i Espot. Us ho expliquem.


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) va presentar dijous passat a Barcelona les novetats per a aquesta temporada de les cinc estacions d'esquí que gestionen. Entre elles les pallareses Espot i Port Ainé. Les estacions del Grup FGC ja no només són estacions d'arribada per a esquiadors, practicants de surf de neu, o qualsevol disciplina d'esports d'hivern. A partir d'ara s'han de projectar, també, com locomotores d'activitat econòmica per al territori en el qual es trobin. O sigui, que l'activitat esportiva, gastronòmica i social que es desenvolupa a la part alta de la muntanya, també es traslladi amb més força a la vall. I que això, a ser possible, es mantingui els 12 mesos de l'any.

Però no tot és activitat econòmica. Les estacions del Grup FGC aposten amb força per la digitalització (a través del telèfon mòbil) en els accessos de les seves instal·lacions d'una banda, i d'altra la promoció de l'esquí com a esport de base de cara a una més que possible candidatura Barcelona-Pirineus per a uns Jocs d'Hivern per al 2026 o el 2030.

Per a aquesta temporada Espot i Port Ainé es promocionaran en una campanya de proximitat a Lleida amb accions molt properes i directes. La més destacada serà el lliurament de forfets 2 × 1 en els dies laborables. Una altra acció serà el servei de l'Skibus, que es mantindrà i recorrerà els principals punts de la comarca fins a arribar a les dues estacions.

Novetats 2018-19 a Espot i Port Ainé

En ambdues estacions s'implanta la recollida selectiva de residus, es creen nous circuits infantils a la zona de debutants.

A Port Ainé s'ha pavimentat de nou la carretera des de la cota 1.650 fins a l'Hotel Port Ainé 2000, s'ha ampliat l'aparcament de la cota 2000 i s'han perfilat, senyalitzat i sembrat diverses pistes. S'han revisat els remuntadors i s'ha renovat el material de lloguer d'esquí i surf de neu.

A Espot s'ha renovat el mobiliari de la cafeteria, millores generals en el telecadira de la Roca i adquisició d'una nova màquina trepitjaneu. Com en el cas de Port Ainé, també s'han col·locat nous paravents i s'han perfilat i sembrat diverses pistes. Renovació dels equips informàtics. Reposició d'equipaments de neu i pistes, condicionament de casetes dels remuntadors i finalment el condicionament del ferm de la carretera del poble d'Espot fins a l'estació, entre altres millores.

Calendari d'esdeveniments a SkiPallars per a la temporada 2018-19

15 i 16 de desembre Festa esquiades.com 20 anys (Portainé)
16 de desembre la Marató de TV3 / Botifarrada popular (Espot i Port Ainé)
27 de desembre Fira Rialp Après Ski (Portainé)
Desembre 30 Tast de vins i formatges (Port Ainé)

Gener 4 Arribada SSMM els Reis Mags d'Orient (Port Ainé)
Gener 5 Arribada SSMM els Reis Mags d'Orient (Espot)
Gener 5 Tast de vins i formatges (Espot)
Gener 20 World Snow Day (sortida amb raquetes infantil) (Espot i Port Ainé)

Febrer 3 Tast d'embotits i cirera Sant Miquel (Espot)
16 i 17 de febrer Snowfest Espot (esquiada universitària + Campionats de Catalunya universitaris)
Febrer 17 Tast d'embotits i cirera Sant Miquel (Portainé)
Febrer 23 X Espot Tamarro Race (Espot)

Març 2 Carnestoltes (Espot i Port Ainé)
4-8 de març Copa del Món IPC (Espot)
Març 10 Cursa popular Gall Fer (Portainé)

Abril 20 Espot End of Season by Sant Miquel (Espot)
Abril 21 Portainé End of Season by Sant Miquel (Portainé).

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny