Notícia

Porté, l'estació més catalana de la Cerdanya francesa

Autor/a: Diaridelaneu
L'estació de la Cerdanya Francesa és una de les preferides dels esquiadors catalans. De fet, segons càlculs de la mateixa estació, dels visitants que reben, un 70% són de procedència catalana. El domini esquiable de Porté esta situat en un entorn privilegiat, a 20 minuts en cotxe de Puigcerdà i tocant Pas de la Casa (Andorra), és una de les estacions que rep més neu i gràcies a la seva orientació i altitud, gaudeix d'una qualitat de la neu sovint excepcional.

La principal novetat d'enguany ha estat la instal·lació d'un telecadira de quatre places a la base de l'estació que ens transporta fins a la zona de la Font Freda. Aquest fet ha provocat la reactivació en l'ús de l'aparcament i accés de l'estació al costat del telecadira, ja que ens estalviem un bon tros de carretera que fèiem per arribar al sector de la Vignole, des del qual s'accedeix també a tota l'estació, destacant la zona més alta, la Mine, l'snowpark i zona de debutants, a part de les instal·lacions de serveis i restauració.

L'estació podríem dividir-la en 2 sectors, el de la FontFreda, amb pistes blaves i vermelles, i amb les dues joies de la corona, dues pistes que baixen fins a la base de l'estació, una vermella (la coulée) i una negra (les sapins) sovint amb bumps, que fan les delícies dels esquiadors més canyeros. L'altre sector és el de la Vignole, amb pistes llargues blaves i verdes, snowpark, dues pales negres i l'accés a la zona de la MIne que és la més alta amb diverses pistes blaves i vermelles i una verda que baixa fins a l'aparcament de la Vignole.

ESTRATÈGIA COMERCIAL DE FUTUR

Segons declaracions de la mateixa estació, la temporada d'enguany malgrat el retard en l'arribada de la neu, podríem qualificar (pendent del comportament per Setmana Santa) de força satisfactòria. Probablement una de les claus per entendre aquest fet, ha estat la seva clara estratègia comercial que aposta clarament per dos fronts. Una política de preus super ajustada i servei molt acurat per a debutants i la mainada. Sembla que aquesta aposta de mig i llarg termini està aconseguint una forta acceptació per part dels usuaris, i la prova més evident són els resultats d'explotació.
Gràcies als 3 metres de neu que tenen a la part alta, Porté confirma que fins el 6 d'abril mantindrà obertes les seves instal·lacions.

Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial