Notícia

Així es prepara Vallter a menys de 48 hores d'obrir

Enric Serra, director de l'estació, ens mostra l'estat de pistes a les portes del cap de setmana d'obertura


Fa tot just una setmana Vallter 2000 presentava les novetats a Barcelona. Dissabte passat rebia una gregalada que deixava a pistes fins a 25 cm de neu a la cota baixa i 55 a la cota alta. Dos dies més tard, dimarts, la direcció de l'estació prenia la decisió: obrir portes el dissabte 24 de novembre. Així és com es prepara una estació en un temps rècord, ja que inicialment la intenció era obrir una setmana més tard, l'1 de desembre.


No hi ha res millor per a una estació d'esquí que tenir neu suficient a una setmana d'obrir pistes. I això és el que li ha passat a Vallter. Quan només faltaven 10 dies per a l'obertura, prevista per a l'1 de desembre, un temporal de neu de gregal hi descarregava mig metre de neu.

Ara bé, una cosa és rebre la neu deu dies abans i preparar l'estació per a la seva obertura amb deu dies de marge, i l'altra és preparar una estació per a la seva obertura en la meitat de dies. O sigui, en 5 dies.

I si hi ha neu, hi ha ganes i clients que collen, el que toca fer és obrir. La direcció de Vallter 2000 ha decidit obrir una setmana abans del previst. Per tant, ara els ha calgut accelerar la preparació a contrarellotge. Perquè com és lògic, una estació no és una màquina que es posi en marxa amb un simple botó on/off. Hi ha força feina a fer, i ahir la vam poder veure i comprovar en directe.

Preparant-ho tot en un temps rècord
 
Ahir dimecres vam visitar l'estació de Vallter 2000, i l'activitat hi era frenètica. Tot el personal de l'estació es posava a lloc. A la sala de recepció es preparava, en forma de taller provisional, la nova senyalització de retolació de seguretat que cal instal·lar en els remuntadors.

A les oficines les noies d'administració i atenció al client ordenaven papers, fulletons, caixes de forfets i posaven a prova els circuits de ràdio interna, altaveus i sonorització de l'estació. Posar en marxa un ordinador és fàcil, altra cosa és familiaritzar-se amb el funcionament intern. Qui es fa càrrec del correu electrònic? Perquè ara no hi ha internet? Qui se'n cuidarà dissabte de l'entrega i despatx dels forfets de temporada?

A escassos metres uns tècnics de telefonia intentaven arreglar unes connexions que impedien donar servei de telefonia i wi-fi a l'estació. Ja se sap, tot funciona bé fins que, curiosament, quan l'estació es posa en marxa de veritat, els aparells deixen de funcionar inexplicablement. Així és la Llei de Murphy, també en una estació d'esquí.

A les pistes del sector Barquins els tècnics de producció de neu preparaven les proteccions encoixinades que han de cobrir els canons de neu, des de la llança i boca de sortida fins al peu. Un segon pister se'n cuidava de lligar bé els encoixinats, a prova d'uns vents que poden ser molt violents en les cotes més altes de l'estació.

A les pistes de debutants una de les trepitjaneus continuava fent tasques de fressat, mentre els conductors dels remuntadors ajustaven i reglaven el sistema d'entrega de perxes. I tot això sota les proves de so que, des d'oficines, continuaven fent al llarg del matí.

I l'estat de pistes?
 
Entremig d'aquest enrenou per posar una estació en mode ON, el director de Vallter, Enric Serra, va mostrar-nos l'estat real de pistes i va explicar-nos molt sintetitzadament algunes de les novetats d'enguany a Vallter. Us convidem a veure el vídeo en aquest enllaç.

El director va explicar que de cara a dissabte s'obre el sector debutants (Morens I i II) i les pistes del sector Barquins (Estadi, Jordi Pujol, Barquins i Puig dels Lladres). Tots els serveis oberts. Pel que fa a gruixos de neu aquests van dels 25 als 55 cm de neu qualitat pols (veure vídeo en aquest enllaç).

A més, també va senyalar que les nits són fredes i que s'està produint neu, de manera que els gruixos de neu es mantindran o encara poden incrementar-se de cara als dies vinents.
Doncs bé, així estan les coses a Vallter a 48 hores d'obrir pistes. Ara només falta que els esquiadors no fallem. La temporada comença bé per a l'estació més oriental del Pirineu. Ens veiem a pistes aquest dissabte?

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny