Notícia

Esquí de competició al novembre, capital Masella

Clubs de competició i esquiadors d'alta tecnificació han estat entrenant aquest mes de novembre a la pista Jardí Alpí

nuria pau,masella,jardi alpi
Núria Pau, entrenant a la pista Jardí Alpí de Masella aquesta setmana Autor/a: Masella
Masella es manté des de fa 22 dies com a única estació oberta diàriament al Pirineu. Això ha propiciat la visita de diversos clubs de competició i esquiadors d'alta tecnificació que han estat entrenant a la pista Jardí Alpí.


Un novembre difícil per als esquiadors europeus. Als Alps només unes poques glaceres han estat operatives i en condicions gens afalagadores. De fet, a la serralada alpina en el dia d'avui només s'esquia en bones condicions a Zermatt, Stubai, Verbier, SaasFee i des de fa només una setmana a Tignes i Val d'Isère. I per aquest cap de setmana sembla que es confirma l'obertura de Val Thorens.

I en aquest panorama els qui pitjor ho tenen són els esquiadors de competició de casa, que han de renunciar a les glaceres franceses, austríaques i suïsses per manca d'espai, ja que els equips nacionals respectius ho acaparen gairebé tot. Així, doncs, on esquiar o entrenar aquest novembre? Doncs a Masella, única estació del sud d'Europa oberta des de fa 23 dies.

Al llarg d'aquestes tres setmanes de novembre la pista Jardi Alpí, vermella, ha acollit diversos esquiadors de competició que han trobat en aquesta pista condicions òptimes per a entrenar i tecnificar.

Per l'esmentada pista hi han lliscat aquests dies el vigatà Quim Salarich (Equip A d'esquí alpí de la RFEDI), la ribetana Núria Pau (Equip A d'esquí alpí de la RFEDI) i l'esquiador de SpeedSki Jan Farrell (esquiador de velocitat de la federació "GB Snowsport").

Aquests esquiadors professionals han substituït, per uns dies, els entrenaments a les glaceres dels Alps pels pendents nevats del Pirineu Oriental. També han passat per les instal·lacions de la Cerdanya altres esquiadors de les federacions d'esport d'hivern d'Espanya, Andorra, França i, també, de les federacions madrilenya, aragonesa i catalana d'esquí. Així doncs Masella s'ha convertit en la capital de l'Esquí de competició el mes de novembre.

Previsions per aquest cap de setmana

Pel que fa a l'àmbit d'interès més comercial, des de Masella confirmen que al llarg d'aquesta setmana, després de la baixada de temperatures des de diumenge, s'ha produït neu en els sectors per sobre de la cota 1900 m del domini. Aquestes últimes jornades s'ha produït neu als sectors de Coma Pregona, La Tosa, Cap del Bosc, Isards i Coma Oriola. Aquestes tasques han permès millorar la neu en gruix i en qualitat.

La previsió per al cap de setmana és obrir el telecadira Jumbo Tosa, telecadira de Coma Oriola, telecadira Masella Jet, teleesquí de Debutants de Coma Oriola, teleesquí de la Tosa i teleesquí de Rasos que donaran accés a les pistes dels sectors Coma Pregona, La Tosa, Cap del Bosc i Coma Oriola. Asseguren estar treballant per obrir més pistes, remuntadors i sectors de manera progressiva, a mesura que les condicions del temps i la neu els ho permetin.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny