Notícia

Port del Comte anuncia obertura per aquest dissabte

La producció de neu en les properes hores serà clau per a garantir una bona innivació de les pistes en cotes baixes

Port del Comte
Port del Comte avança l'obertura al dissabte Autor/a: Port del comte
Bones notícies per als esquiadors habituals de Port del Comte. L'estació confirma obertura per aquest proper cap de setmana. En les properes hores o dies s'informarà amb més precisió del nombre de pistes i remuntadors oberts. Us ho expliquem.


Port del Comte ja ho té gairebé tot apunt per obrir portes aquest dissabte. El seu director, Albert Estella, ha confirmat a Diaridelaneu que la previsió és obrir aquest dissabte mateix i que, si res ho impedeix, ja no tancaran fins a Setmana Santa.

Si les previsions de fred en les properes nits es compleixen, i res fa pensar que no hagi de ser així, l'estació reforçarà el gruix de neu en les cotes baixes de l'estació, que és on ara mateix més falta fa. L'estació començarà a obrir instal·lacions aquest cap de setmana i ja no tancarà fins al 22 d'abril. L'únic punt negatiu, admet Estella, són les obres a la carretera d'accés des de La Coma i la Pedra. Tot i que s'hi està treballant intensament el cert és que per aquest cap de setmana sembla ser que no estaran del tot enllestides.

Neu suficient en cotes altes, menys en les baixes

Les nevades de principis de novembre van acumular gruixos de 70 centímetres en les cotes altes, però en les baixes va nevar menys i una part ja s'ha fos. Per aquest motiu el sector debutants ha quedat en mans de la tecnologia, és a dir, dels canons de neu. Si tot va segons el previst en les properes es podrà acabar de condicionar les pistes més baixes, ja que s'espera fred i els canons podran innivar les zones més desafavorides de neu. En les darreres nits ja s'ha estat produint neu en aquests sectors més escassos de neu.

Des de l'estació es recomana seguir amb atenció les seves xarxes socials, des d'on es confirmarà  a partir de dijous o divendres el nombre total de pistes i remuntadors oberts. Via facebook ho podeu fer des d'aquest enllaç i via twitter en aquest. La previsió, en principi, és obrir 7 d'un total de remuntadors (Querol, Sucre i Bòfia estarien confirmats) i 16 d'un total de 37 pistes que sumen 22 dels 50 quilòmetres de pistes. Gruixos que van dels 20 als 60 cm.

Objectius i novetats

Per a aquesta temporada l'estació de La coma i La Pedra preveu arribar als 100.000 esquiadors. Entre les novetats, explica el seu director, hi ha l'adquisició de canons de darrera generació que permeten consumir menys energia i produir més neu. També s'ha incorpora una nova trepitjaneus. Tot plegat un paquet d'inversions que pugen als 470.000 euros.

Accessos a Port del Comte

Mentre no es restableixi l'accés principal a Port del Comte per la carretera , els qui vulguin visitar l'estació ho hauran de fer per la via alternativa (LV4012) d'accés que suposa uns vint minuts més de trajecte.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny