Notícia

El Govern assumeix amb caràcter d'urgència la gestió de Boí Taüll

La decisió s'ha adoptat després de la renuncia unilateral de Promocions Turístiques de la Vall, filial del Grup Nozar

Boí-Taüll
El Govern assegura l'obertura i el funcionament de l'Estació d'Esquí Boí Taüll Autor/a: Boí-Taüll
La Generalitat assumeix la gestió de Boí Taüll després de la renúncia de la filial del Grup Nozar. L'executiu pren la decisió de forma excepcional i amb caràcter d'urgència davant l'inici de la temporada d'hivern. El govern català ho ha acordat així després que el passat 8 de novembre, l'empresa que se'n feia càrrec, Promocions Turístiques de la Vall (filial de Nozar), va renunciar unilateralment al contracte d'arrendament del qual era titular. D'aquesta manera, el Govern, que ja era propietari del complex, davant la imminent obertura de l'estació el proper cap de setmana, ha autoritzat la gestió directa a les empreses públiques Actius de Muntanya SA i Avançsa de forma temporal.


El Govern assegura l'obertura i el funcionament de l'Estació d'Esquí Boí Taüll i per aquest motiu autoritza les empreses públiques Actius de Muntanya, S.A. i Avançsa a assumir temporalment la gestió directa del complex. L’Executiu ha pres aquesta decisió excepcional i d’urgència degut a l’imminent inici de la temporada d’hivern, que constitueix un element clau en l’activitat econòmica i de generació de llocs de treball
 
El Govern ha autoritzat avui a les empreses públiques Actius de Muntanya, S.A. i Avançsa (Empresa de Promoció i Localització Industrial de Catalunya) a realitzar les actuacions necessàries per tal d’assegurar l’obertura i el funcionament de l’Estació d’Esquí de Boí Taüll, assumint-ne temporalment la gestió directa del complex, atesa la renúncia unilateral del contracte d’arrendament atorgada per Promocions Turístiques de la Vall, S.A.
 
El Consell Executiu també ha encarregat a les dues empreses públiques elaborar, en un termini no superior a 3 mesos, un informe en el qual s’analitzin les diferents alternatives de gestió del complex així com els seus avantatges i inconvenients. En l’esmentat informe també s’inclouran els requisits que s’hauran de complir per a la licitació, adjudicació i contractació pública en compliment d’allò que preveu la Llei.
 
L’acord aprovat avui també recull facultar els representants d’Actius de Muntanya i Avançsa per tal que procedeixin a executar els mandats acordats i, en especial, a preparar la documentació i dades adients per a la licitació pública de la gestió de l’estació d’Esports d’Hivern i Esquí per a la temporada 2019-2020.
 
Cas excepcional per l’imminent inici de la temporada d’hivern 2018-2019
 
El Govern ha pres aquesta decisió excepcional i d’urgència degut a l’imminent inici de la temporada d’hivern 2018-2019 de l’Estació d’Esquí, que constitueix un element clau en l’activitat econòmica i de generació de llocs de treball directes i indirectes a la Vall de Boí i a la Comarca de l’Alta Ribagorça. En concret, depenen de l’estació d’esquí uns 140 llocs de treball directes i més de 300 d’indirectes.
 
La societat Actius de Muntanya és la propietària de l’Estació d’Esquí de Muntanya situada a la Vall de Boí que va ser adquirida en execució de l’Acord de Govern aprovat el 23 de desembre de 2014. Els actius de l’Estació d’Esquí es van arrendar a la societat Promocions Turístiques de la Vall, S.A. fins al 30 d’abril de 2019. Però el passat 8 de novembre de 2018 Promocions Turístiques de la Vall va renunciar unilateralment al contracte d’arrendament del qual era titular i, per tant, a la prestació del servei.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny