Notícia

Tot a punt a Boí Taüll per començar la temporada l'1 de desembre

Boí obrirà amb el 70% de pistes obertes i amb un preu de forfait únic de 20 €/dia pels adults i gratuït pels nens de fins 15 anys

Boí Taüll,panoramica,puig falco
Tot a punt a Boí Taüll per començar la temporada l'1 de desembre. Imatge d'arxiu. Autor/a: Boí Taüll
Boí Taüll comença la temporada d’hivern aquest proper dissabte 1 de desembre. Els responsables de l’estació d’esquí lleidatana presenten una “pre obertura”, des del dissabte 1 de desembre al dimecres 5 de desembre, amb el 70% de pistes obertes, i d’un extraordinari pont de la Puríssima. L’anunci de l’obertura de l’estació coincideix amb la comunicació, per part de la Generalitat de Catalunya de l’acord de Govern que faculta a les empreses públiques Actiu de Muntanya, S.A i AVANÇSA, S.A. a gestionar el complex d’esquí.


Coincidint amb l’anunci de la obertura de l’estació d’esquí lleidatana de la Vall de Boí, Boí Taüll, la Consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Elsa Artadi, va comunicar abans d'ahir l’acord de Govern que faculta a les empreses públiques Actius de Muntanya, S.A i AVANÇSA, S.A a realitzar les actuacions necessàries per assegurar la obertura i funcionament de l’estació d’esquí, assumint temporalment la gestió directa del complex, després de la renuncia unilateral del contracte d’arrendament atorgat a Promocions Turístiques de la Vall S.A.

D’aquesta manera, es tanca una etapa, que no ha estat exempta de dificultats i incertesa, i s’obra una nova en la que queda garantida la continuïtat de la estació, un dels pilars econòmics de l’Alta Ribagorça i de la Vall de Boí.

Respecte a la obertura de la temporada, els responsables de l’estació d’esquí han destacat les condicions de la quantitat i qualitat de la neu, després de un extraordinari mes de novembre climatològicament parlant.

En el primer informe de neu de la temporada figuren un 70% de pistes i un 80% de remuntadors oberts, 30cm a la base i fins 90cm de neu a les cotes mitges i altes, amb una qualitat de neu pols. També estarà obert l’snowpark, el jardí de neu i altres espais de l’estació.

Tot i aquestes fantàstiques condicions, especialment si considerem les dates en les que estem, la direcció ha decidit aplicar unes tarifes especials durant aquesta obertura anticipada de la temporada, amb un preu de forfait únic de 20€/dia pels adults i gratuït pels nens de fins 15 anys.

Amb aquesta mesura es pretén fer el rodatge de l’estació d’esquí, abans d’encarar el pont de desembre, amb menys pressió. Segons Xavier González, Director General de Boí Taüll, “en aquests primers compassos de la temporada tindrem el telecadira Express tancat doncs, després de la substitució del cabla per un de nou, hem de fer unes últimes supervisions i ajustaments. També és necessari el rodatge de l’equip en els diferents serveis que oferim. Això si, pel Pont de la Puríssima esperem poder oferir el 100% de l’estació i serveis de la mateixa. En qualsevol cas, els esquiadors que ens visitin gaudiran d’unes condicions extraordinàries.”

Calendari d’activitats: pont familiar i competicions a nivell professional i amateur

De cara a les festivitats de la segona setmana de desembre, Boí Taüll presenta un calendari d’activitats familiars que inclouen els passejos amb raquetes de neu, l’animació infantil, amb tallers i festes adaptades a les diferents edats dels nens.

Tanmateix, l’estació acollirà competicions a nivell professional i amateur, com ara El Dorado Freeride (2 i 3 de febrer), els Campeonat d’España d’esquí de muntanya (8, 9 i 10 de febrer), la tercera edició del Snow Gay Weekend (del 21 al 24 de març) o els Campeonats de Catalunya d’Esquí Alpino U-14 i U-16 del 13 al 15 d’abril).
Publicitat
Publicitat

Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista
Publicitat

Les més llegides

Publicitat

Edició en paper


Publicitat
Publicitat
Publicitat

Editorial

Publicitat