Notícia

FGC i la RFEDI renoven el conveni per a la promoció dels esports d'hivern

Ambdues entitats mostren de nou el seu compromís de col·laborar activament per a promocionar i difondre l’esquí

FGC,conveni,RFEDI,ricard font,may peus
FGC i la RFEDI renoven el conveni per a la promoció dels esports d'hivern Autor/a: FGC
Si fa unes setmanes s'informava del nou acord entre Ferrocarrils de la Generalitat i la FCEH que tenia per objectiu la promoció de l'esquí, ja vigent des de l'any passat, avui també podem informar de la renovació del conveni entre FGC i la RFEDI. Us ho expliquem.


El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, i el president de la Real Federación Española Deportes de Invierno (RFEDI), May Peus, van signar aquest divendres passat un conveni de col·laboració amb el qual renoven el seu acord per promocionar i difondre l’esquí de competició i fomentar l’afició pels esports d’hivern.

Entre els principals acords a què han arribat, FGC facilitarà als esportistes vinculats a la RFEDI l’accés a les seves instal·lacions per a la realització d’entrenaments, a més de donar suport en el desenvolupament de les competicions. En aquest sentit, la presència d’atletes de renom situa i promociona les estacions d’esquí i muntanya d’FGC dins dels circuits de competició estatal i mundial. D’altra banda, que els esportistes puguin disposar de centres habilitats per als entrenaments a nivell estatal els suposa un gran avantatge, ja que els evita d’haver de viatjar a altres centres de l’estranger.

Per la seva banda, la RFEDI es compromet a col·laborar activament amb FGC en l’organització d’esdeveniments esportius d’hivern, aportant els recursos i coneixements propis. L’acord reforça la idea que les competicions són una perfecta oportunitat per a l’entorn per endegar nous projectes que permetin un millor desenvolupament del territori. També expressa el seu compromís a intercedir com a actor federatiu en organismes, entitats o empreses que, relacionats en l’àmbit dels esports d’hivern, puguin ajudar en la promoció i el foment de la pràctica de l’esquí. L’entitat també es compromet a difondre les activitats i notícies generades per les estacions d’esquí gestionades per FGC.

A les estacions gestionades per FGC s’han organitzat proves de Copa d’Europa, Copa del Món i Mundials de la Federation International de Ski (FIS) i del International Paralympic Committe (IPC) des del 2008. A més, les infraestructures esportives són utilitzades pels clubs locals i també pels centres de tecnificació així com les seleccions estatals de la RFEDI i de la FCEH.
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial