Notícia

Una allau, dos morts i dos anys de presó per al professor que en va permetre l'entrada en una pista tancada

El succés va passar el 13 de gener de 2016 a l'estació alpina de Les Deux Alpes

Imatge d'una pista tancada per perill d'allaus. Imatge no vinculable a la informació.
Imatge d'una pista tancada per perill d'allaus. Imatge no vinculable a la informació.
El cas va passar força desapercebut a casa nostra però no pas a França, on especialment el sector de la neu ha seguit amb atenció el succés i les seves conseqüències. El tribunal de la ciutat de Grenoble ha resolt dos anys de presó per a un professor que no va impedir que un grup de joves estudiants esquiés per una pista negra tancada. Una allau els va atrapar i van morir dos dels nois. També hi va morir un esquiador ucranià.


Una allau, dos morts i dos anys de presó per al professor. El succés va passar el 13 de gener de 2016 a l'estació alpina de Les Deux Alpes, quan una allau en una pista tancada va provocar la mort de dos joves estudiants. El tribunal correccional de Grenoble va condemnar ahir dimarts al professor d'esports que va supervisar el grup d'estudiants de secundària que, esquiant per una pista negra, van provocar la caiguda d'una placa dins una pista negra que estava tancada.

El grup de 10 esquiadors no va fer cas ni comprendre el fet que la pista tancada pogués esdevenir un perill seriós. El professor que els acompanyava sembla ser que tampoc els ho va impedir, tots van entrar a la pista i tots ells van ser víctimes de l'allau. Dos estudiants i un esquiador ucranià hi van morir. El professor d'esports també va quedar ferit i atrapat a l'allau.

El cas l'explica avui la revista francesa Skieur.com i altres mitjans de comunicació. La publicació especialitzada en esquí explica que la sentència per al professor, de 50 anys d'edat, que supervisava l'esquiada del grup d'estudiants que van esquiar per l'esmentada pista negra i no en va impedir l'entrada, és de 2 anys de presó, incloent una indemnització de 250.000 euros per danys a les famílies.

La publicació lamenta també les conseqüències que l'accident ha provocat a l'esquí escolar francès i en destaca les feines de seguretat del servei de les pistes, i recorda que a la muntanya el risc zero no existeix. Un bon avís per als qui tempten les pistes tancades, que per algun motiu els professionals de la seguretat han decidit no obrir-les al públic.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny