Notícia

Tuixent-La Vansa, la capital de l'esquí nòrdic al Pirineu

És l'única estació de nòrdic del Pirineu català que estarà oberta per a l'esquí pel Pont de la Puríssima

tuixent,la vansa,nordic
Tuixent-La Vansa, la capital de l'esquí nòrdic al Pirineu Autor/a: Facebook Tuixent La Vansa
Tuixent La Vansa va obrir el passat 1 de novembre. Lles, a la Cerdanya, la va acompanyar en el primer cap de setmana de novembre, però des d'aleshores l'estació de l'Alt Urgell ha continuat obrint en solitari i de forma ininterrompuda. A les portes del Pont, aquesta estació de fons continua oberta i ofereix 25 quilòmetres de circuits traçats i gruixos de neu que van dels 10 als 70 cm. L'esquí nòrdic es resisteix a rendir-se a un anticicló dur i impecable per fer la guitza als esports d'hivern.


Si res ho espatlla, tot i que no serà fàcil veient les temperatures d'aquests dies, i la manca de precipitacions de neu naturals en com a mínim 5 dies a la vista, Tuixent-La Vansa batrà rècord d'obertura si finalment aconsegueix tancar l'1 de maig. Aquesta data queda lluny, cert, i segur que els preocupa ben poc aquest possible rècord als responsables de l'estació, que entre altres prioritats hi ha el poder resistir obrint portes cada dia tots aquestes setmanes. De fet, a la web de l'estació s'informa que la sortida des del Prat de l'Arp ha quedat tancada i que cal fer un tram de 100 m. caminant sense neu. Res que no pugui resistir un bon practicant d'esquí nòrdic convençut que un petit esforç té sempre el seu premi: caminar 100 metres per tot seguit lliscar-ne 25.000.

El cas és que l'estació de l'Alt Urgell, al límit del Solsonès i tocant pel seu perímetre sud a la veïna Estivella de Port del Comte, obrirà aquests dies del Pont amb gruixos de neu que van dels 10 als 70 cm de neu i 25 quilòmetres de traçats marcats. Encara avui és l'única del Pirineu català que és oberta i només Llanos del Hospital, a Benasc, li fa companyia amb el cartell d'oberta, però aquesta darrera només amb 5 quilòmetres de traçats oberts.

No hi ha constància d'estacions obertes per a l'esquí de fons al vessant nord, tot i que no seria descartable, però el cert és que oficialment no consten o no hem sabut contrastar-ho.

Les altres estacions de nòrdic del Pirineu català estan tancades per a la pràctica de l'esquí i només Aransa, Lles i Tavascan tenen els circuits de raquetes de neu operatius. Són dades facilitades per l'associació Tot-Nòrdic, que agrupa els centres d'esquí de fons del Pirineu català. A banda d'aquestes tres que tenen oberts els circuits de raquetes, a Guils-Fontanera i a Sant Joan de l'Erm tenen els serveis de bar i restaurant oberts. Virós-Vall Ferrera està tancada en tots els serveis.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny