Notícia

La Molina i Pal-Arinsal confien en els vídeos per mostrar l'estat real de pistes

L'anticiclò, amb inversió tèrmica, i la manca de precipitacions naturals de neu, condicionen les imatges i l'ambient de l'esquiada del Pont de la Puríssima


Popularitzada a mitjans dels anys 80 del segle passat, l'esquiada del Pont de la Puríssima és la primera gran esquiada amb la qual es dóna per iniciada, ara sí, la temporada de neu. Amb tots els ets i uts, l'esquiada de la Puríssima suposa per a moltes estacions entre un 10 i un 15% de la facturació, motiu pel qual tenir una bona entrada a la temporada durant la Puríssima és una injecció econòmica i de moral important per al sector. Per això totes les estacions busquen començar amb bon peu, bona bota i bon esquí en aquest cas, la campanya i fer un bon resultat durant aquests dies.


Queden lluny aquells anys en què milers de vehicles i centenars d'autocars circulaven per l'autopista el 5 de desembre, a la tarda i nit, en direcció nord cap als Alps. Actualment això continua passant però les xifres han canviat, cap a la baixa, en bona part perquè als anys 80 la neu als Alps tenia més garanties que als Pirineus. Actualment, les xarxes d'innivació de les estacions del Pirineu són tan potents que començar temporada d'esquí per la Puríssima al Pirineu gairebé és més segura que als mateixos Alps. Bé, potser hem "pirinejat" una mica, però en qualsevol cas la realitat és que el Pont de la puríssima és per al sector de la neu un període de facturació important. I una garantia de projecció de cara al període de Nadal.

Aquests dies els mitjans de comunicació de la neu ens hem vist literalment ofegats de comunicats de neu anunciant l'estat de pistes. Són comunicats enviats per les mateixes estacions, els quals es poden contrastar amb una ràpida visualització de les webcams de cada estació. En conjunt són tots fiables, és clar que, com és lògic, totes les estacions prefereixen enviar fotografies de les pistes que més neu tenen que no pas les que en van escasses. Aquests comunicats de  neu sovint també els podem trobar a les xarxes socials de cada estació.

Ara bé, per informar de la manera més precisa possible de quin és l'estat de pistes en una estació, res millor que una imatge en moviment que no pas una imatge fixa o 1.000 paraules. Avui en tenim dos exemples, i La Molina, a la Cerdanya, i Pal-Arinsal, a Andorra, ens han fet arribar aquests vídeos on ens mostren l'estat real de les pistes. Us els reproduïm al nostre canal de vídeos o si ho preferiu en aquests dos enllaços. Per La Molinaaquí i per Pal-Arinsal en aquests altres (1) i (2).

Estem segurs que molts esquiadors canviaran d'opinió en veure les imatges, i és que malgrat en alguns carrers de Barcelona hi ha qui encara va en màniga curta, o sense jaqueta, al Pirineu ja fa setmanes que esquiem i ho continuem fent en bones condicions. Malgrat l'anticicló i malgrat que moltes estacions encara no han obert, especialment al vessant nord del Pirineu, i malgrat cert ambient de desànim que hem detectat en molts llocs, la neu està molt més bé del que pugui semblar. Els vídeos no enganyen. Us animeu a pujar a pistes?

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots