Notícia

Totes les mirades posades en el canvi de temps previst pel 14 de desembre

Aquesta nit es podria reactivar la producció de neu. Alguns models fins i tot apunten a neu per la nit de divendres a dissabte.

previsio,skipass,14122018
Totes les mirades posades en el canvi de temps previst pel dia 14 de desembre Autor/a: skipass
Sembla que, segons les previsions meteorològiques, la manca de producció de neu d'aquests dies a les estacions d'esquí té les hores comptades, però els marges de temperatura encara continuen molt al límit. Les previsions de neu natural milloren per a finals de la setmana vinent.


Continua l'anticicló impertinent de cara al cap de setmana, però per sort aquesta nit entra aire fred al Pirineu i la producció de neu sembla que es podria activar de nou, millorant ràpidament l'estat i qualitat de la neu. Però els límits de temperatura negativa se situen encara en límits molt marginals. Esperem que hi hagi sort. Alguns models també apunten a precipitacions de neu per la nit de divendres a dissabte.

La previsió pel cap de setmana serà de sol i vent i, amb sort, nevades simbòliques o febles a la Vall d'Aran. En qualsevol cas totes les esperances estan posades en un possible canvi de temps més important per al 14 de desembre. Queda molt lluny, però com a mínim sembla que abandonarem la situació de bloqueig actual.

Segons el model de previsió gràfica de Skipass les nevades arribarien el dia 14 i serien mes aviat febles, amb gruixos que oscil·len entre els 5 i 25 cm de neu en cotes superiors als 1.700 m i amb més possibilitats que el gruix acumulat de 25 cm sigui per al vessant nord. En qualsevol cas, insistim en què són models de previsió automatitzats i basats en probabilitats i la seva fiabilitat baixa més enllà de les 48 hores. 

Avís d'encert i probabilitats

Recordem, un cop més, que aquest article de previsió meteorològica està basat en models que es basen en dades reals actuals que s'apliquen a models de previsions de probabilitats, a les quals encara s'hi han d'aplicar variables diverses.

El model aquí publicat s'ha obtingut via l'aplicació de precipitació de neu usada per Skipass i s'ha contrastat amb altres models. Podeu consultar la previsió d'aquest model, que és d'actualització constant, fent ús de la seva aplicació. El localitzareu dins el web, a l'apartat de meteorologia, que permet consultar dia a dia la previsió de precipitacions zonificades i l'acumulació de neu, tant senzill com fent ús del ratolí sobre el calendari que se situa sota el plànol de previsió meteorològica.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny