Notícia

Totes les mirades posades en el canvi de temps previst pel 14 de desembre

Aquesta nit es podria reactivar la producció de neu. Alguns models fins i tot apunten a neu per la nit de divendres a dissabte.

previsio,skipass,14122018
Totes les mirades posades en el canvi de temps previst pel dia 14 de desembre Autor/a: skipass
Sembla que, segons les previsions meteorològiques, la manca de producció de neu d'aquests dies a les estacions d'esquí té les hores comptades, però els marges de temperatura encara continuen molt al límit. Les previsions de neu natural milloren per a finals de la setmana vinent.


Continua l'anticicló impertinent de cara al cap de setmana, però per sort aquesta nit entra aire fred al Pirineu i la producció de neu sembla que es podria activar de nou, millorant ràpidament l'estat i qualitat de la neu. Però els límits de temperatura negativa se situen encara en límits molt marginals. Esperem que hi hagi sort. Alguns models també apunten a precipitacions de neu per la nit de divendres a dissabte.

La previsió pel cap de setmana serà de sol i vent i, amb sort, nevades simbòliques o febles a la Vall d'Aran. En qualsevol cas totes les esperances estan posades en un possible canvi de temps més important per al 14 de desembre. Queda molt lluny, però com a mínim sembla que abandonarem la situació de bloqueig actual.

Segons el model de previsió gràfica de Skipass les nevades arribarien el dia 14 i serien mes aviat febles, amb gruixos que oscil·len entre els 5 i 25 cm de neu en cotes superiors als 1.700 m i amb més possibilitats que el gruix acumulat de 25 cm sigui per al vessant nord. En qualsevol cas, insistim en què són models de previsió automatitzats i basats en probabilitats i la seva fiabilitat baixa més enllà de les 48 hores. 

Avís d'encert i probabilitats

Recordem, un cop més, que aquest article de previsió meteorològica està basat en models que es basen en dades reals actuals que s'apliquen a models de previsions de probabilitats, a les quals encara s'hi han d'aplicar variables diverses.

El model aquí publicat s'ha obtingut via l'aplicació de precipitació de neu usada per Skipass i s'ha contrastat amb altres models. Podeu consultar la previsió d'aquest model, que és d'actualització constant, fent ús de la seva aplicació. El localitzareu dins el web, a l'apartat de meteorologia, que permet consultar dia a dia la previsió de precipitacions zonificades i l'acumulació de neu, tant senzill com fent ús del ratolí sobre el calendari que se situa sota el plànol de previsió meteorològica.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial