Notícia

Avui es compleixen 10 anys de la primera Copa del Món d'esquí alpí femení al Pirineu

L'esdeveniment es va celebrar el 13 i 14 de desembre de 2018 a l'estadi FIS Catalunya-Cerdanya de La Molina


Avui, 13 de desembre de 2018, es compleix el 10è aniversari de la primera Copa del Món d’esquí alpí femení celebrada al Pirineu. L'esdeveniment es va celebrar el 13 i 14 de desembre de 2008 a l'estadi FIS Catalunya-Cerdanya de La Molina.


L’any 2008 La Molina va viure un esdeveniment esportiu històric, ja que el Pirineu va acollir per primera vegada una prova de la Copa del Món d’esquí alpí femení. Van ser els dies 13 i 14 de desembre. Alguns de vosaltres potser ni us sona, però hi ha d'altres que ho recorden com si fos ahir com la mediàtica Lindsey Vonn baixava, sense massa sort, per la pista Estadi-Comella.

Han passat deu anys des que La Molina va acollir la primera Copa del Món d’esquí alpí femení dels Pirineus, cita que va marcar un abans i un després en el panorama esportiu català i espanyol. De fet, les xifres parlen per sí soles: un total de 100 periodistes acreditats, 200 voluntaris, 100 corredores de 18 països, una zona village amb 36 carpes, una tribuna per al públic amb capacitat per a 1.000 persones i 18.000 espectadors.
 
La cita va se emesa per cadenes internacionals de TV, com l’alemanya ARD i l’austríaca ORF. Televisió de Catalunya va demostrar també una gran capacitat de producció ja que va ser la responsable de la realització de la senya internacional i va desplaçar-hi un equip de 55 persones.
 
La Copa del Món d’esquí alpí va ser tot un èxit gràcies a la intensa feina durant els anys previs que va deixat un llegat de nous remuntadors i una renovada xarxa de producció de neu que va quedar per a l’esquí de turisme i també per als clubs tan nombrosos a l’estació degana de la península.
 
La Copa del Món es va disputar els dies 13 i 14 de desembre de 2008 a l’estadi de competició FIS Catalunya-Cerdanya: dissabte va tenir lloc el gegant (GS) amb la victòria de la finlandesa Tanja Poutiainen, i diumenge l’eslàlom (SL), en què l’alemanya Maria Riesch va ser la guanyadora. La nit del dissabte una nevada de mig metre va ser protagonista obligant als equips de preparació de pista i de voluntaris a treballar de valent tota la nit per a fer possible la cursa del diumenge.
 
El director de l'estació de La Molina, Joan Anton Font, va agrair al mitjà de Nevasport la feina feta per part d'aquests 200 voluntaris: "Para hacer una prueba de la Copa del Mundo además de suerte, que no azar, es necesaria gente con carácter que lleve adelante esto con una estructura pequeña como la nuestra. Gracias a nuestra gente y a los voluntarios que lo han hecho posible todo ello se ha hecho con el sentimiento. El trabajo que se ha hecho no es un trabajo cualquiera. Todo el mundo ha quedado entusiasmado"
 
Pel que fa a les esportistes de casa, la prova va comptar amb la participació de la granadina Carolina Ruiz, l’aragonesa Leyre Morlans i les catalanes Mireia Clemente i Andrea Jardí.

El pòdium de l'eslàlom de La Molina de dissabte va quedar així:
1.- Tanja Poutiainen (Finlandia)
2.- Manuela Mölgg (Itàlia) 
3.-Nicole Hosp (Austria)
 
L’efemèride va aixecar molta expectació i va rebre una forta acollida per part del públic. L’impacte positiu de la cita esportiva va tenir un gran resultat, tant per a l’estació com per a les comarques on s’ubica l’estació: la Cerdanya, el Berguedà i el Ripollès.
 
Properes competicions: dues Copes del Món IPC

Aquesta temporada 2018-2019 La Molina tornarà a ser l’escenari d’un important esdeveniment esportiu que situarà de nou Catalunya en el mapa internacional de l’alt nivell.
 
El mes març acollirà dues Copes del Món IPC de les modalitats de snowboard i esquí alpí: del dilluns 4 al divendres 8 de març celebrarà la Copa del Món IPC de snowboard en les modalitats de snowboard cross (SBX) i banked eslàlom (BS); i del dilluns 11 al divendres 15 es disputarà la Copa del Món IPC d’esquí alpí en les disciplines d’eslàlom (SL) i gegant (GS).
 
Una estació amb recorregut en l'alt nivell
 
L'estació propietat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) disposa d'una llarga experiència en l'organització de grans esdeveniments esportius. Després del 2008, els següents dos anys, La Molina va ser l’escenari de la Copa del Món en les modalitats de snowboard cross, halfpipe i parallel GS, i el 2012 i 2013 va acollir de forma consecutiva la Copa del Món de parallel GS. L'any 2011, a més, va ser la seu dels Mundials de snowboard. Les temporades 2014, 2015, 2017 i 2018 va ser l'escenari de la Copa del Món de snowboard cross on el donostiarra Lucas Eguibar al 2015 va aconseguir la victòria.
 
La Molina també va acollir la Copa del Món IPC d’esquí alpí al 2009, els Mundials IPC d’esquí alpí l’any 2013 i el 2015 va organitzar els Mundials IPC de snowboard per a esportistes amb discapacitat. 

 Més informació de l'estadi FIS Catalunya-Cerdanya en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny