Notícia

Ricard Font, president del Grup FGC, valora els jocs d'hivern com una oportunitat única per al Pirineu

Font fa una crida a formar més esquiadors i recorda que els jocs s'organitzarien per crear riquesa al territori


Uns jocs d'hivern per al 2030, o potser per al 2026, i més esquiadors de base. Amb aquests dos possibles objectius i desitjos, el president del Grup FGC, Ricard Font, ha tornat a apostar per una candidatura guanyadora d'uns jocs d'hivern entre Barcelona i el Pirineu. Una candidatura i una organització que tindria per objectiu final ajudar a projectar el Pirineu i les seves estacions d'esquí arreu del món i, d'aquesta manera, ajudar a crear riquesa per al territori i la seva gent.


Tant importants són uns jocs d'hivern com disposar d'esquiadors de base, però el moment actual és una oportunitat única que cal aprofitar. Són declaracions que ha fet avui el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya en la inauguració del Mirador Sud del Pic de l'Orri (2.439 m) a l'estació d'esquí de Port Ainé.

Per a Ricard Font el moment actual, en el qual el Pirineu i Barcelona tenen a l'abast la possibilitat de ser una candidatura guanyadora per als jocs d'hivern del 2030, sense descartar que ho sigui fins i tot per al 2026, és un moment únic que cal saber aprofitar. Es tracta d'una conjuntura atípica en la que Barcelona i els Pirineus poden esdevenir una seu per a uns jocs d'hivern. 

Per al president del Grup FGC organitzar uns jocs d'hivern al Pirineu no és només el fet de ser actualitat mundial durant els 15 dies en què dura l'esdeveniment, sinó que tant important són els pre-jocs com els post-jocs. Disposar d'esquiadors de base haurà de ser una de les prioritats en cas que es confirmi que Barcelona-Pirineus sigui una candidatura i, a més, resulti guanyadora. Font veu en aquest futurs esquiadors que caldrà formar una oportunitat per les estacions d'esquí i les valls del Pirineu, ja que aquests esquiadors no seran només els que s'hi formaran en dies festius o caps de setmana sinó que, sobretot, ho seran els que s'hi formaran en dies laborables.

Ricard Font ha deixat clar que el problema no són les estacions ni les pistes d'esquí, que més enllà de la posada al dia que potser requeriran, el cert és que uns jocs d'hivern no se celebrarien pensant en Barcelona sinó que es farien bàsicament perquè per al Pirineu esdevindria una oportunitat per crear riquesa al territori i donar més oportunitats per a la seva gent. El gran repte dels jocs serien, doncs, el formar els futurs esquiadors amb tot el que això implica.

Les afirmacions les ha fet avui en la inauguració del Mirador Sud del Pic de l'Orri, en un matí marcat pel cel gris i unes precipitacions molt febles que venien acompanyades pel vent de nord. Ricard Font ha estat acompanyat del president del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Joan Ordi, per l’alcalde de Rialp, Gerrad Sabarich i pel president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús.

Inaugurat el Mirador Sud del Pic de l'Orri (2.439 m).

El Pic o Torreta de l'Orri és el punt culminant del massís de l’Orri, completament aïllat i situat una mica més al sud que la resta de grans muntanyes del Pallars Sobirà i és una fenomenal talaia sobre l’Urgell, el Pallars i les muntanyes d’Andorra. El vessant nord del massís està ocupat per les estacions d'esquí nòrdic de Sant Joan de l'Erm i d'esquí alpí de Port Ainé. De fet, les pistes de Port Ainé arriben fins ben a prop del cim.

La instal·lació d’aquest mirador sud a la muntanya completa la informació dels cartells ja existents de les panoràmiques oest/nord i nord/est i permet obtenir una visió única de 360º del Pirineu i de les zones protegides del recentment creat Parc Pirinenc de les Tres Nacions, una iniciativa promoguda pels governs català, francès i andorrà per millorar la gestió i promoció d’una de les pàrees transfronterres protegides més extenses d’Europa, formada perl Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc Natural Regional de Pyrénées Ariégeoises (França), el Parc Natural de la Vall de Sorteny (Andorra) i el Parc Natural Comunal de les Valls del Camapedrosa (Andorra).

Amb aquesta actuació, FGC contribueix un cop més al foment de la biodiversitat promovent propostes educatives de lleure i de foment i sensibilització de la vessant pedagògica en matèria ambiental en totes les estacions de muntanya i ampliar així el coneixement de l’entorn natural.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny