Notícia

El Govern consensuarà amb el territori el futur de Boí Taüll

El secretari d'Empresa i Competitivitat no descarta la integració del complex dins de FGC

boi taull,esquiadora
El Govern consensuarà amb el territori el futur de Boí Taüll Autor/a: Diaridelaneu.cat
La renúncia de la concessionària de l'estació de Boí Taüll, Promocions Turístiques de la Vall (PTV), va obligar a la Generalitat a assumir in extremis el passat mes de novembre la gestió del complex per aquesta temporada. El secretari d'Empresa i Competitivitat del Departament d'Empresa i Coneixement, Joaquim Ferrer, de visita a l'Alta Ribagorça, ha afirmat que el Govern consensuarà amb el territori el futur de l'estació; una instal·lació que es considera estratègica per a la comarca. Segons Ferrer, ara ''cal dissenyar quin ha de ser el nou model de gestió'', en el qual no és descarta la integració dins de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

La Generalitat va acordar assumir la gestió de l'estació després que el passat 8 de novembre, l'empresa que se'n feia càrrec va renunciar unilateralment al contracte d'arrendament del qual era titular i per tant a la prestació del servei. D'aquesta manera, el Govern, que ja era propietari del complex, davant la imminent obertura de l'estació, ha autoritzat la gestió directa a les empreses públiques Actius de Muntanya SA i Avançsa de forma temporal.

Per la seva part, el president del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero, ha demanat que s'apliquin polítiques diferents al territori per tal de poder donar respostes a les necessitats, entre elles, la millora dels accessos com l'N-230 i N-260 o la possibilitat de disposar d'un pla de Foment Territorial de Turisme.
Publicitat
Publicitat

Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista
Publicitat

Les més llegides

Publicitat

Edició en paper


Publicitat
Publicitat
Publicitat

Editorial

Publicitat