Notícia

Formigueres obre dissabte i Cambra d'Ase hi renuncia

Els Angles, Font Romeu i Portè també estaran obertes


La temporada d'esquí a la Catalunya del Nord va arrencar pel pont de la Puríssima amb l'obertura ininterrompuda de Les Angles i Font Romeu. Al llarg d'aquestes setmanes també ha obert alguns caps de setmana Portè-Puymorens. Per aquest cap de setmana s'hi incorpora al llistat d'obertes l'estació de Formigueres.


Temporada difícil a la Catalunya del Nord i en general al vessant nord del Pirineu. El fet que, fins ara, totes les nevades importants hagin estat de sud, sud-oest i sud-est , han deixat de banda el Pirineu de la Catalunya del Nord i gairebé tot el vessant nord de la serralada. De fet, a dia d'avui totes les estacions d'esquí del vessant nord del Pirineu, Baqueira a banda, estan tancades, des de Gourette i la Pierre Saint Martin, passant per Cauterets, Gavarnie o Piau-Engaly i fins a Ax-les Thermes.

Ara bé, també és cert que algunes de les esmentades obriran aquest dissabte, si bé no ho faran en les millors condicions. Així i tot, Font Romeu i Els Angles s'han consolidat aquests dies de desembre com dues opcions per esquiar al Pirineu nord-català i han estat les dues úniques en obrir al Pirineu administrativament francès.

Aquest cap de setmana també s'hi afegiran Portè i Formigueres. Cambra d'Ase ha renunciat a l'obertura.

Formigueres obrirà aquest dissabte

La baixada de temperatures de les últimes nits han permès unir la part alta, que té una neu natural excepcional, amb la part baixa, on s'està produïnt neu en la màxima capacitat de l'estació. L'estació ha anunciat l'obertura del 80% dels remuntadors i un 60% de les pistes. Els forfets es vendran en règim de tarifa reduïda. Forfetde 2 hores a 21 €, Forfet de 4 hores a 25 €, forfet 1 dia a 28 € i packSnowFood a 36 € (forfet 1 dia + dinar en el restaurant «La Calmazeille» + assegurança). Aquest any l’estació de Formigueres ofereix l’assegurança inclosa en el preu del forfet. L’assegurança inclou el rescat en les pistes i si cal, el transport cap als centres mèdics.

Portè, torna a obrir

Qui també anuncia de nou l'obertura és Porté-Puymorens que reobrirà de nou aquest cap de setmana (dissabte, 22) i ara sí, ja romandrà oberta durant la temporada. S'obriran els sectors de La Mina, la Vignole i Font-frède amb gruixos que van dels 20 als 50 cm, 6 remuntadors en funcionament i un total de 20 km.

Cambra d'Ase renuncia a obrir

Temporada més que difícil a Cambra d'Ase. Ahir dimecres l'estació de Sant Pere dels Forcats i Eina va enviar un comunicat on s'anunciava la renúncia a l'obertura per aquestes festes nadalenques. Si res no canvia, l'estació tindrà tancades pistes i remuntadors a l'espera de la millora de les condicions meteorològiques que, en qualsevol cas, no s'esperen per abans de 6/7 dies en els quals l'anticicló continuarà com a amo i senyor del territori.

Les Angles i Font Romeu, obertes des de la Puríssima

Dues estacions que també porten dies obertes són Els Angles i Font Romeu. La primera ofereix 10 de 55 quilòmetres i la segona 13 de 43 km. Les dues estacions han aconseguit optimitzar al màxim la capacitat de producció de neu i, d'aquesta manera, han paliat la manca de precipitacions naturals, que enguany han esquivat aquesta part del Pirineu.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny