Notícia

L’equip de tecnificació català de snowboard freestyle vola alt

snowboard
L’equip de tecnificació català de snowboard freestyle vola alt Autor/a: FCEH
Format per cinc esportistes catalans d’entre 12 i 16 anys, el programa busca enfortir aquesta disciplina per seguir les petjades de referències com Queralt Castellet i Maria Hidalgo. A partir d’aquest mes i fins a l’abril, l’equip combinarà els estudis amb entrenaments a la neu a la Cerdanya.      


En el seu moment, l’estructura de tecnificació esportiva va catapultar al panorama internacional riders de primer nivell com Queralt Castellet i Maria Hidalgo. I amb esforç, treball i una planificació ajustada, en poden sortir més. 

Amb aquesta filosofia el responsable tècnic de l’equip, Carles Torner, dirigeix els cinc joves esportistes que, des del setembre, es preparen per seguir pujant esglaons en la seva carrera esportiva. “Amb el programa els podem oferir més hores de neu i entrenaments de qualitat per així, quan acabin l’Educació Secundària Obligatòria (ESO), fer el salt a l’equip estatal i al circuit internacional” explica Torner.

Aroa da Silva, Toni Toledo, Narcís Salleras, Maximilian Sierra i Nora Cornell són els integrants de l’equip, que a partir d’aquest desembre i fins al pròxim mes d’abril es concentraran a la Cerdanya. “Estudiaran a l’Institut de Puigcerdà i, en paral·lel, entrenarem sobre la neu en bones condicions” afegeix Torner, que des del passat estiu treballa específicament amb els seus esportistes.

Després de les concentracions enfocades al treball físic i acrobàtic realitzades a Andorra amb skate i llits elàstics, l’equip de la FCEH va viatjar el passat novembre fins a Hintertux (Àustria), on va entrenar-se ja sobre neu.

A més, els esportistes catalans també van desplaçar-se fins a Saas Fee (Suïssa) i Madrid formant part del grup de seguiment estatal de la RFEDI.

Un complet entrenament que inclou treball de propiocepció, on els esportistes prenen control del moviment del seu propi cos. “El treball en grup sempre és més laboriós, perquè han d’entendre que cadascú té el seu nivell, sense comparacions de per mig. Però l’entrega que hi posen és màxima i el treball sobre la neu, molt positiu. I ens ho passem genial, que és el més important” destaca el tècnic.

Combatre les pors que poden sorgir entre els joves esportistes en un dia de mal temps, o quan els salts estan gelats, és un altre dels reptes que afronta Torner, extècnic de Maria Hidalgo. “Si hem tingut la Queralt i la Maria, estic segur que en poden sortir més. Els nens han evolucionat molt i crec que s’està fent un bon treball als clubs, que han de nodrir de més esportistes l’equip de tecnificació” conclou l’actual tècnic català.
 
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny