Notícia

L'aeroport de Lleida té previst rebre aquesta temporada 20.000 esquiadors amb destí a Andorra

El Tarter i Arinsal en són els principals receptors d'aquests esquiadors. Quality Travel portarà esquiadors suecs a Baqueira.

avio,motor,ala,norwegian
L'aeroport de Lleida té previst rebre aquesta temporada 20.000 esquiadors amb destí a Andorra Autor/a: Diaridelaneu.cat
L'aeroport d'Alguaire tanca el 2018 amb el doble d'operacions que l'any passat. La setmana passada es va estrenar la campanya d'hivern, que portarà 20.000 esquiadors, la majoria amb destinació final a Andorra. Aquesta setmana de Nadal hi aterraran 4 vols amb prop de 800 persones. Un nou protocol contra la boira permetrà modificar el pla de vol amb un dia d'antelació.


L'aeroport de Lleida-Alguaire ha sumat 5.000 operacions d’enlairament i aterratge des de gener fins novembre passat, una xifra que dobla l'assolida durant tot el 2017. Són dades que avui avança la ràdio-televisió andorrana. Això es deu, sobretot, als vols de formació de pilots de la firma lituana BAA Training, que va iniciar-hi l’activitat el mes d’octubre. Per primer cop hi operen una desena d’empreses de forma regular. Pel que fa a l'hivern, arribaran 157 vols amb 20.000 esquiadors. La seva destinació, majoritàriament, serà les pistes d'Andorra. El Tarter i Arinsal en són els principals receptors. Aquesta setmana, la segona de la campanya d'esquí, aterraran a la instal·lació lleidatana 4 vols de Thomas Cook amb 740 passatgers a bord.

Els responsables de la companyia britànica celebren l'estrena d'un pla d'actuació en cas de boira dissenyat aquest estiu i que ja s'aplica. Un protocol que permet modificar el lloc d'aterratge amb 24 hores d'antelació. Tal i com apunta Lain Archer, portaveu de Thomas Cook, "un pla per tal de prendre decisions amb antelació, no a l'últim minut".

A partir del mes de febrer, cada diumenge operaran vuit vols a Alguaire: cinc de britànics, un provinent de Palma i dos de la sueca Quality Travel.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny