Notícia

Objectiu a la vista: controlar tot l'esquí a Andorra com a fórmula per fer front a un mercat estancat

Julio Ventaja, director general del Pas Grau Internacional, entrevistat al diari econòmic Expansión

grandvalira,aeria,grau roig
Imatge aèria de Pas de la Casa-Grau Roig. Arxiu. Autor/a: Grandvalira
Julio Ventaja, director general del Pas Grau Internacional, ha estat entrevistat al diari Expansión. La declaració d'intencions que s'extreu de les seves respostes és que el conjunt d'empreses format per Saetde, Secnoa i la mateixa Pas Grau Internacional, darrere les quals sempre hi apareix el nom de Joan Viladomat, és que la idea és controlar tot l'esquí andorrà. Voleu saber el perquè?


"La idea és controlar tot l’esquí andorrà i ser la referència turística del Principat.” La frase publicada al diari Expansión és de Julio Ventaja, el director general de Pas Grau Internacional, la divisió global de Saetde. 

A l'entrevista Ventaja recorda que el negoci de l'esquí a Andorra és l'alternativa a la banca, l'altre gran pilar econòmic del país, ja que aquest turisme, el de l'hivern, suposa pràcticament el 40% del PIB del país.

Però el el director general de Pas Grau Internacional també senyala algunes amenaces, com ara que “la demanda de l’esquí no creix" i que, en conseqüència, una bona manera de competir en el mercat de la neu "és fidelitzar el visitant”. Una altra dada important que s'extreu de les seves respostes a l'entrevista és que el 60% dels ingressos prové dels forfets però que també són un negoci important els serveis complementaris com ara l'escola d'esquí i la comercialització d'allotjaments. També en destaca dues àrees de negoci més; la restauració i les activitats après-ski.

Pel que fa a la procedència dels seus clients Julio Ventaja aclareix que els esquiadors que provenen de l'Estat espanyol suposen un 52%, els francesos un 13%, els britànics l'11%), els russos un 5% i els portuguesos el 4%.

Finalment Ventaja destaca que no només s'ha de ser operatiu a l'hivern i que cal "operar tot l’any per garantir la sostenibilitat" i que per aquest motiu es dediquen a l’operació de centres d’esquí externs i a l’assessorament en turisme de muntanya, amb projectes en quatre continents.
Publicitat
Publicitat

Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista
Publicitat

Les més llegides

Publicitat

Edició en paper


Publicitat
Publicitat
Publicitat

Editorial

Publicitat