Notícia

L'esquí nocturn a Masella compleix 5 anys

Tot i que és la 6a temporada en funcionament, l'esquí nocturn compleix els seus primers 5 anys

esqui,nocturn,masella
Tot i que és la 6a temporada en funcionament, l'esquí nocturn compleix els seus primers 5 anys Autor/a: Diaridelaneu.cat
Ahir, dijous dia 27 de desembre, es va inaugurar la temporada d’Esquí Nocturn 2018-19 de Masella amb la totalitat de les pistes i remuntadors per esquiar de nit oberts. Tot i que a la pràctica és la 6a temporada en funcionament, l'esquí nocturn compleix els seus primers 5 anys, ja que es va inaugurar el 20 de desembre de 2013.

L’esquí nocturn és practicat pels qui volen allargar la jornada d’esquí, pels qui no poden esquiar en horari diürn per qüestions laborals i per molts clubs d’esquí que, en plena temporada de competició, optimitzen al màxim les hores per entrenar. Les sessions d’esquí nocturn es complementen amb l’obertura del restaurant del Pla de Masella, un espai chill-out i tots els serveis habituals d’una estació d’esquí en funcionament, com ara escola d’esquí, botigues i tallers de venda i reparació de material. A la zona de l’Snowpark també hi ha obert un bar.

Què fa atractiu l’esquí nocturn?

Esquiar de nit és una experiència diferent del de dia i possiblement molt més intensa en sensacions. El fet d’esquiar amb il·luminació artificial acotada a les pistes d’esquí fa que els esquiadors rebin menys impactes visuals de l’entorn. El resultat és un esquí més concentrat que no pas el de dia. Tampoc cal posar-se crema protectora ni ulleres de sol, tot i que cal portar protecció de vidre 100% transparent per protegir els ulls del fred. Una diferència important amb el dia és que també cal abrigar-se més, ja que les temperatures són més baixes que no pas de dia. Enllaceu amb aquest article per entendre millor com és l'esquí nocturn.
 
Així que, en el domini esquiable de nit, es pot gaudir de 10 Km esquiables accessibles per 7 remuntadors oberts. És obert tots els dijous i els dissabtes, excepte el dissabte 5 de gener, en què a Masella arriben SSMM els Reis d’Orient amb màquines trepitjaneu.
 
L’Esquí Nocturn de Masella es veu complementat amb l’oferta gastronòmica típica de muntanya (fondues, raclettes, etc.) en el Restaurant del Pla de Masella. I, també, amb l’Après-ski a peu de pistes, a la zona del Pla de Masella.
 
D'altra banda, i de cara el Pont de Cap d’Any, que vindrà marcat per l’ambient assolellat i les temperatures agradables, a Masella tindran oberts 14 remuntadors amb un total de 45 km de pistes trepitjades i el desnivell obert al 100%, des del cim de la Tosa fins el Pla de Masella (935m).

Agenda d'esdeveniments
 
Durant aquestes festes se celebren a Masella diferents curses i esdeveniments, els més destacats són:
 
28 al 30 de desembre  i del 2 al 4 gener: Patge Reial a les Oficines del Pla de Masella  de 14h a 16h, perquè tots els infants puguin fer arribar les cartes a SSMM els Reis de L’Orient.
29 de desembre: Festa Après-ski al Pla de Masella, coincidint amb l’obertura de l’Esquí Nocturn (18,30 a 21,30 h)
29 de desembre: Campionat Familiar d’esquí, que enguany arriba a la 16a edició i on hi poden participar famílies amb abonament de temporada en les categories de pares i fills, avis i néts, germans i matrimonis.
5 de gener a la tarda, a les 18 h, SSMM Els Reis de l’Orient arribaran a Masella acompanyats pels seus patges i entre el foc d’una gran baixada de torxes. A l’arribada, els Reis saludaran a tothom i  convidaran a coca amb xocolata per celebrar la seva arribada al Pla de Masella.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny