Notícia

Portè-Puymorens aconsegueix obrir el 4t sector

Ja es pot esquiar fins a la base de l'estació a la cota 1600

No era fàcil, però ho han aconseguit. Des d'avui 2 de gener l'estació de la Vall de Querol ha obert el seu 4t sector: el sector del poble, a la cota 1600. Les taquilles d'aquest sector estaran obertes des d'avui dimecres 2 de gener.


No està sent una temporada fàcil a les estacions de la Catalunya del Nord. El fet que les precipitacions importants hagin estat des del passat 31 d'octubre de procedència clarament sud, sud-est o sud-oest, ha propiciat que les estacions de l'Alta Cerdanya, Conflent i Capcir s'hagin vist, en certa manera, amb més dificultats per obrir que no pas les estacions del Pirineu gironi o lleidatà.

Tot i així val la pena recordar que Els Angles i Font Romeu estan obertes des del passat pont de la Puríssima de desembre i que Portè va obrir el 10 de novembre, tot i que ho ha estat fent de manera intermitent.

Tot i la manca de precipitacions important al llarg de desembre, les estacions de la Catalunya del Nord han tirat de tecnologia i gràcies a les xarxes d'innivació han aconseguit obrir més pistes. Tot i l'anticicló, que impera a la serralada des de fa setmanes, s'han aprofitat al màxim els petits moviments de l'anticicló que han permès l'entrada d'aire fred provinent del nord del continent. Quan s'ha donat la conjuntura s'ha optimitzatr al màxim les poques finestres de fred per produir neu a la màxima capacitat. El resultat és que a Porté, des d'avui dimecres, poden obrir pistes fins a la cota baixa i oferir gruixos de fins a 20 cm al sector poble (base del telecadira Estagnol) i de 50 cm a la cota alta.

Les novetats a Porté per aquesta temporada

Aquests darrers mesos s’ha anivellat i pavimentat l’aparcament inferior de l’estació, a l’entrada del poble de Porté, a tocar del telecadira de l’Estagnol. S’ha fet una renovació total i s’ha buscat que estigués més integrat al paisatge del seu entorn. També s’ha condicionat un accés al telecadira de l’Estagnol per a les persones amb discapacitat física.
 
La nova pista Les Chasseurs

Aquesta temporada l’estació comptarà amb aquesta nova pista, Les Chasseurs, que, de fet, els esquiadors més tècnics ja feien en els seus descensos, en esquí fora pista. Les Chasseurs segueix la línia sota el telecadira de l’Estagnol. S’ha condicionat la pista tot eliminant alguns arbusts i les pedres més sobresortints. També s’ha fet una millora a la pista Les Sapins. Tots aquests treballs s’han fet respectant el màxim el medi natural, sense eliminar cap arbre de la zona i programant les obres cap a la tardor, període en el qual finalitza l’època de nidificació dels ocells a la muntanya.
 
Cinquè sector

Finalment, entre les altres novetats, destacar l’obertura d’un cinquè sector a l’estació: la zona del Baladrà. A diferència de les temporades anteriors, i després de la prova pilot feta la temporada anterior, aquesta temporada l’estació vol tenir obert aquest espai durant tota la temporada alta, tot coincidint amb festius i el període de les vacances franceses. Està previst que les pistes de La Llata i el Baladrà funcionin amb regularitat, amb servei de mini-autobusos cada 15 minuts que retornaran els esquiadors fins al coll de Puymorens.
 
 
Entrevista

''Aprofiteu per gaudir de la neu el màxim que pugueu''
Ana Amor Ambaixadora de Diaridelaneu

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial