Notícia

Així va anar el 69 Descens Infantil de La Molina

El Descens infantil de La Molina és una de les curses d'esquí més velles d’Europa


Cada 1 de gener, des de 1950, s’organitza a Pista Llarga de La Molina una cursa popular per a nens de 0 a 6 anys. Es tracta d’un eslàlom senzill, de poc més de 10 portes i 250 m de llargada. El descens està limitat a 150 inscrits, que poden anar acompanyats d’un major d’edat.

La història d’aquesta cursa es va iniciar a l’Hotel Cérvol Blanc de la Molina l’1 de gener de 1950. L’aleshores responsable del Club d’Esquí Supermolina va ser qui va organitzar, de manera improvisada, la primera cursa infantil. Aquesta tenia per objectiu entretenir els fills dels socis del club que havien pernoctat a l’hotel per celebrar la Revetlla de Cap d’Any. Aquella primera edició, celebrada a la Pista de Font Canaleta, va ser el tret de sortida perquè a l ‘any següent es decidís organitzar-la de forma reglada i anual.

Des de 1950 el Descens Infantil de La Molina s’ha programat i celebrat ininterrompudament i aquest fet l’ha convertit en única al nostre país. També se la considera la més antiga d’Europa. Al llarg d’aquests 69 anys els organitzadors s’han trobat amb dies de neu, de pluja, de fred, de vent, o de sol radiant, com va succeir aquest 1 de gener de 2019. Dimarts passat el descens Infantil de La Molina va arribar a la seva 69a edició. L’organització, sense ànim de lucre, disposa d’un web informatiu disponible a l’adreça www.descensinfantil.cat. També podeu veure el vídeo oficial del 69è Descens Infantil en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots