Notícia

Masella, a punt d'obrir La Pia

La Pia és el darrer sector que els quedava pendent d'obrir a l'estació ceretana

enamorats,masella
Pista Enamorats de Masella aquesta setmana Autor/a: Masella
Tot i l'anticicló, que està privant l'entrada de noves pertorbacions i per tant de la possibilitat de nevades, les estacions del Pirineu estan aconseguint millorar l'estat de pistes. L'entrada d'aire fred del continent i les potents xarxes d'innivació de les estacions del Pirineu són la clau perquè molts centres hivernals estiguin millorant dia a dia els seus comunicats de neu. Una d'aquestes estacions és Masella.


L'anticicló, implacable en presència i força des de fa setmanes, també té els seus punts febles. Des de fa 4 dies aquest condicionant meteorològic ha fet petits moviments que han permès l'entrada d'aire fred del centre i nord del continent, circumstància que ha estat aprofitada per moltes estacions per a activar la producció de neu. Masella és una d'aquestes estacions i des de fa 4 jornades s'ha pogut activar la xarxa de canons per la producció de neu. Això els ha permès millorar notablement els gruixos i la qualitat de la neu a pistes, gràcies al fred i a l'ambient sec.

Els treballs de l'equip de la neu i de les màquines trepitjaneus els permetran obrir, de cara la setmana vinent, el 100% dels remuntadors, ja que es podrà comptar amb l'obertura del telecadira desembragable de la Pia, el darrer remuntador important que restava per obrir en aquesta temporada.

Per a la setmana del 7 de gener Masella tindrà oberts el 100% dels remuntadors (17/17) i tot el desnivell obert al 100% (935 m des de la Tosa fins al Pla de Masella). El nombre de pistes obertes els permetrà arribar als 54 km. També l'esquí nocturn estarà obert al 100%, amb obertura tots els Dijous (18,00 a 20,00 h) i els Dissabtes (18,30 a 21,30 h).

La previsió meteorològica dels pròxims dies ve marcada pel sol, el fred i l'ambient sec que afavoreix una bona conservació de la neu pols-dura.

Balanç positiu

D'altra banda, des de l'estació, es fa un balanç positiu d'aquestes festes de Nadal, amb una afluència molt bona des del dissabte, 22 de desembre, fins avui mateix, vigília de Reis. Segons informa la mateixa estació, dels tres ponts d'aquestes festes (Nadal, Cap d'Any i Reis), el més concorregut de públic ha sigut el de Cap d'Any. I el dia amb més afluència ha sigut el Dissabte, dia 29 de desembre. Durant aquest dia van passar més de 9.000 esquiadors en horari diürn i més d'un miler d'esquiadors de nit.

Tots els esdeveniments, tant els tradicionals de Nadal (Pare Noel i Reis), com els esportius (Cursa Familiar i altres) han tingut una molt bona acceptació entre els esquiadors que han gaudit d'aquestes festes a l'estació ceretana. Enguany, com a novetat, el patge reial ha recollit les cartes dels infants durant les tardes al Pla de Masella. L'acceptació d'aquesta iniciativa entre els més menuts ha sigut excel·lent.

Al balanç positiu global també hi ha contribuït el bon temps, marcat per l'estabilitat meteorològica, amb sol, visibilitat molt bona i sense incidències rellevants derivades del temps. I, també, a les 3 nits de cel serè i bona neu.

Tota aquesta afluència elevada a l'estació ha fet que l'ocupació hotelera, a peu de pistes, durant totes les festes de Nadal fos del 100%.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny