Notícia

El Pirineu de Lleida ven 213.000 forfets durant les vacances de Nadal

L'ocupació turística de la setmana de Reis al Pirineu lleidatà ha estat de prop del 70%

terrassa,restaurant,beret
El Pirineu de Lleida ven 213.000 forfets durant les vacances de Nadal Autor/a: Baqueira
El Patronat de Turisme qualifica de positiu el balanç d’aquest període de vacances, que ha satisfet els milers d’esquiadors que han gaudit de l’esport blanc a les estacions del Pirineu de Lleida com també els qui han optat per fer altres activitats en contacte amb la natura o visites de caire cultural i patrimonial.


El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida valora de manera satisfactòria l'ocupació turística que ha tingut el Pirineu de Lleida en el període de vacances que va finalitza ahir diumenge i que comprèn 12 dies festius que van del dimecres 26 de desembre, festivitat de Sant Esteve, fins avui 6 de gener, dia de Reis. La mitjana d’ocupació s’ha situat al voltant d’un 70 % al Pirineu de Lleida i la millor ocupació, tal com es preveia, ha tingut lloc pel període comprès entre el 27 de desembre, l’endemà de Sant Esteve, i el primer dia d’any nou, quan es va arribar a una mitjana d’ocupació d’entre el 90 i el 95 % entre les diferents modalitats d’allotjament turístic i es va fregar la plena ocupació a diferents indrets amb estacions d’esquí.

Per la seva banda, les estacions d’esquí també tanquen uns bons resultats en aquest període festiu amb la venda d’uns 213.000 forfets. Si s’hi sumen els forfets venuts des del 22 de desembre fins al 6 de gener, dia de Reis, la xifra se situa en 237.000, els mateixos de la temporada 2017/2018.

El director del Patronat de Turisme, Juli Alegre, ha destacat que la bona climatologia ha acompanyat majoritàriament durant les festes nadalenques els visitants que han triat les comarques de Lleida per gaudir d’aquest període de vacances d’hivern, el qual ha satisfet els milers d’esquiadors que han gaudit de l’esport blanc a les estacions del Pirineu de Lleida com també els qui han optat per fer altres activitats en contacte amb la natura o visites de caire cultural i patrimonial. El bon temps s’ha mantingut durant aquest període de festes fins ahir dissabte, quan el vent va obligar a tancar unes hores alguns remuntadors a les estacions d’Espot Esquí i Boí Taüll. “El Patronat estima que durant aquests 12 dies festius les comarques de Lleida han acollit uns 100.000 turistes i que s'han fet més de 230.000 pernoctacions en els diferents establiments de turisme reglat de la demarcació, a més de les segones residències a les zones turístiques, que també han estat ocupades en un percentatge alt durant aquest període de vacances nadalenques”, ha anunciat el director Juli Alegre.

El balanç del comportament turístic a les comarques del Pirineu de Lleida durant els 12 dies festius s’ha situat al voltant d’un 70 % de mitjana entre les diferents modalitats d’allotjament turístic reglat, tal com s’havia previst inicialment des del Patronat de Turisme i els diferents subsectors d'hoteleria, turisme rural i càmping, pel que fa a les places de bungalous.

L’ocupació des del dia de Sant Esteve fins a Cap d'Any a les zones del Pirineu de Lleida es va situar entre el 90 i el 95 % de mitjana i fregant el ple total en establiments situats a peu de pistes. Del 28 de desembre fins a l'1 de gener és quan es va registrar la millor ocupació i la major afluència d'esquiadors a les pistes coincidint amb els 4 dies de pont de Cap d'Any. Els establiments de turisme rural van posar el cartell de complet, mentre que els establiments d’hoteleria i les places de bungalous dels càmpings es van situar entre el 90 i el 95 % de mitjana i van arribar a la plena ocupació els situats a les proximitats de les estacions d’esquí. Pel que fa a l'ocupació de Cap d'Any fins a Reis, la mitjana ha estat inferior. De Cap d’Any fins al dia 4, la mitjana d’ocupació s’ha situat al voltant d’un 50 % aproximadament, amb comportaments diferents entre les diverses modalitats d’allotjament turístic. En canvi aquest darrer cap de setmana el nivell d’ocupació s’ha reduït per la mateixa celebració de Reis.

Al marge dels nivells d’ocupació que han tingut els establiments d’allotjament reglat s’han de sumar a les xifres de visitants i de pernoctacions les generades per les segones residències, que també han tingut força activitat en aquest període festiu. El càlcul del que han representat en aquest sentit les segones residències no s’ha quantificat, si bé el seu comportament també representa una contribució important a l‘activitat econòmica del territori i es reflecteix en la contractació dels diferents serveis turístics o en la compra de forfets d’esquí.

Per la seva banda, també mereixen una menció especial els establiments de turisme rural, que han mantingut una ocupació bona durant totes les festes de Nadal i Cap d'Any i en menor mesura de cara a la festivitat de Reis al conjunt de la demarcació de Lleida i no tan sols a les zones del Pirineu.

Uns 213.000 forfets venuts durant els 12 dies festius

Les estacions d'esquí alpí del Pirineu de Lleida —Baqueira Beret, Boí Taüll, Port Ainé, Espot Esquí i Port del Comte— i la de nòrdic de Tuixent-la Vansa tancaran avui diumenge, dia de Reis, aquest període de 12 dies de festes de Nadal amb un nombre satisfactori de forfets venuts que se situen en 213.000. La xifra s’eleva fins als 237.000 si s’hi sumen els registrats entre el 22 i el 25 de desembre, un nombre molt similar al de la campanya de Nadal de la temporada 2017/2018, quan se’n van vendre 238.000.

El calendari de dies festius d'enguany, que ha propiciat un pont per Cap d'Any, i la climatologia benigna de tots aquests dies, llevat d’aquest cap de setmana en què algunes estacions s’han vist afectades pel vent, han afavorit la bona afluència d'esquiadors als complexos d’alpí del Pirineu de Lleida, la qual ha superat les previsions fetes abans de l'inici del període vacacional. Aquesta quantitat de forfets venuts des del dia 22 fins avui representa el 17,5 % de l'objectiu de venda per a aquesta temporada a les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida, fixat en 1.350.000.

L'aspecte negatiu pel que fa a l’esquí de tot aquest llarg període de festes de Nadal, Cap d'Any i Reis és que les estacions d'esquí nòrdic, llevat de la de Tuixent-la Vansa, no han pogut obrir per aquestes dates i només han pogut oferir serveis per a usos turístics. Tampoc el complex mixt de Tavascan no ha pogut encetar de moment la nova temporada per falta de neu suficient. Totes les estacions de nòrdic, malgrat no haver gaudit de les pistes obertes, durant aquests dies festius i fins al 3 de gener han tingut força ambient de visitants, que han pogut gaudir d’activitats diverses, dels paisatges, dels itineraris amb raquetes i dels serveis de restauració, mentre que el sector d’hoteleria també ha tingut força activitat per aquestes dates. Pel que fa a l’estació de Tuixent-La Vansa cal destacar que ha comptat amb una molt bona ocupació i ha rebut esquiadors d’arreu de l’Estat espanyol i també del sud de França atès que totes les estacions de nòrdic estaven tancades, segons fonts de Tot Nòrdic.

Activitats diverses Al marge de la pràctica de l’esquí i de les activitats relacionades amb la neu que ofereixen les 122 empreses del Pirineu de Lleida, molts altres turistes han visitat tant les comarques del Pirineu com les de la Plana atrets en aquesta època de l’any per la perspectiva de passar uns dies de descans en contacte amb la natura, tot descobrint la gran oferta relacionada amb el patrimoni cultural dispers per tots els racons de la nostra geografia, practicant el turisme actiu, descobrint alguna de les moltes rutes turístiques que s’ofereixen i assaborint els millors plats de la cuina de Lleida elaborats amb productes autòctons.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny