Notícia

Tot a punt a Font Romeu per rebre la Copa del Món de Slopestyle

Se celebra a l'snowpark de la Calma del 7 al 12 de gener de 2019

FIS Merimée,Freestyle Skiing World Cup,slopestyle
Tot a punt a Font Romeu per rebre la Copa del Món de Slopestyle. Imatge d'arxiu. Autor/a: FIS - Merimée
Tot i algunes dificultats per a innivar l'snowpark de la Calma, a causa de les poques hores de fred de les darreres setmanes i per la manca de precipitacions de neu natural, res impedirà que Font Romeu aculli a partir d'avui el circuit de la Copa del Món d'esquí freestyle. Els millors en slopestyle seran a l'estació de l'Alta Cerdanya els dies 10, 11 i 12 de gener de 2019.


La Copa del Món de Slopestyle ja comença a ser un clàssic a l'estació de l'Alta Cerdanya. Hi va arribar per primera vegada el gener de 2017, va repetir el desembre del mateix any, i aquesta setmana ho fa per tercera vegada. Els millors especialistes del món en aquesta disciplina es preparen a partir d'avui a Font Romeu. Els equips participants ja van arribar ahir dilluns a l'estació de Font Romeu Pyrénées 2000 i des d'avui que ja han començat els primers entrenaments. El primer de competició per a qualificacions serà dijous.

L'slopestyle és una disciplina esportiva d'hivern que es practica tant sobre una planxa de surf de neu com amb esquís. Es tracta de realitzar una successió de figures acrobàtiques i aèries sobre una pista de descens, especialment preparada per a això. Després de la celebració dels Jocs Olímpics de Sotxi 2014, el slopestyle s'ha convertit en una de les proves més populars i festives de les disciplines olímpiques. Els esquís que s'utilitzen en el slopestyle són de doble espàtula, el que permet utilitzar el revers o cua igual que si fos l'espàtula davantera.

Programa

Dilluns 7 de gener:
Arribada dels equips.

Dimarts 8 de gener:
Entrenaments a l'Snow Park de la Calma.
De 9:15 a 14:05

Dimecres 9 de gener:
Entrenaments a l'snowpark de la Calma.
De 8:45 a.m. a 1:45 p.m.

Dijous 10 de gener:
Qualificacions masculines.
De 9:00 a 13:50

Divendres 11 de gener:
Qualificacions femenines.
De 9:30 a 12:10

Dissabte 12 de gener:
9h45-10h30: entrenament home i dona
10:45 a.m. a 12:30 p.m.: Finals de la Copa del Món de Font-Romeu.
12: 30-13h: lliurament oficial de premis de la fase del mundial.

Veure programa en aquest enllaç.

"Mimar" els practicants de freestyle

L'estació de l'Alta Cerdanya ja fa temps que va apostar i cuidar els practicants de les modalitats d'esquí i surf lliure i això implica un cost econòmic important per deixar les pistes preparades, en el seu cas al sector Roc de la Calma.

El parc freestyle està instal·lat a les pistes "Bellevue" i "Roc de la Combe", a l'extrem oest de l'estació i en plena cara sud i, per aquest motiu, amb una alta insolació. Això fa que sigui una zona molt acollidora per als practicants de la modalitat, ja que la climatologia és en aquest punt més suau: menys vent que en altres sectors, temperatures més altes i absència d'esquiadors d'alpí que prefereixen la neu de les pistes de la cara nord. Per contra, la zona requereix una alta innivació per compensar l'orientació a sud, un fet que suposa una inversió en energia molt més costosa que en qualsevol altra part de l'estació orientada a nord.

Camp d'operacions "freeski" de la FCEH

Les instal·lacions de Font-Romeu i la seva especialització en aquesta modalitat d'esquí lliure no ha passat per alt als esquiadors del Principat. De fet, la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH), la Real FederaciónEspañola de Deportesde Invierno (RFDEI) i les federacions d'Andorra, Astúries, Madrid, La Rioja i Navarra, hi han organitzat Campus d'entrenaments de Freeski.

Esport olímpic a Sotxi 2014 i a Pyeongchang 2018

El currículum de l'estació nord-catalana en slopestyle segur que també haurà influït amb tota seguretat en la concessió d'aquesta Copa del Món, ja que l'organització de proves i curses ha estat una constant en els darrers anys. Cal recordar que aquesta modalitat de lliscament lliure basada en una baixada que inclou salts, trucs o superar calaixos i baranes és un dels esdeveniments més seguits dins el calendari dels X Games d'hivern i ja va ser esport olímpic als Jocs Olímpics d'Hivern de Sotxi 2014 i a  Pyeongchang 2018.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny