Notícia

Font Romeu–Pyrénées 2000: l’opció escollida per a molts catalans

L'orientació a cara sud és un factor que atrau molts esquiadors per la tendència meteorològica al bon temps

Autor/a: Diaridelaneu
Font Romeu–Pyrénées 2000, situada al cor de la Cerdanya Francesa, es caracteritza per ser una estació amb facilitats per aprendre a esquiar i ideal per a famílies. La ubicació de cara sud és un factor que atrau els esquiadors, ja que la tendència meteorològica acostuma a ser força bona. La mitjana és de 325 dies de sol a l’any. El domini esquiable de Font Romeu disposa de pistes amples i amb poc pendent amb una cota màxima de 2.250 m d’altitud.

L’accés a les pistes es pot fer amb turisme o bé amb telecabina que surt des del municipi de Font Romeu, a més a més, hi ha 23 remuntadors que connecten tota l’estació.
Amb un total de 43 km d’esquí alpí i 111 km de pistes d’esquí nòrdic, l’estació de Font Romeu- Pyrénées 2000 és una de les opcions escollides per a molts catalans.

Christian Sarran, director de l’Oficina de Turisme de Font Romeu, assegura que “tot i que van encetar la temporada d’esquí amb molt poca neu i amb dificultats per poder obrir les instal·lacions ara no es poden queixar, malgrat que l’anterior va ser més bona”. El director afegeix que “el 45% dels esquiadors provenen de l’estat espanyol, i el 90% d’aquests són catalans”. Sarran destaca que “el turisme d’esquí es caracteritzava per pujar i baixar el mateix dia evitant així les despeses d’allotjament i fins i tot de restauració. Des de fa un parell d’anys, aquesta tendència està canviant i els turistes opten per gaudir d’altres serveis després de l’esquí com són el cinema, el golf, centres d’oci, termes, restaurants i pubs. Aquest canvi és molt important per l’economia local, ja que el municipi de Font Romeu és nodreix del turisme d’hivern”.

L’estació, amb uns equipaments de luxe, és ideal per gaudir d’una jornada de neu; hi trobem Snowpark, Kidpark, tres pistes per a trineus, dues escoles d’esquí, guarderia pels més menuts així com també àrea de pícnic. El domini esquiable disposa de l’assistència de 22 pisters, un d’ells Xavier Mila, ens explica “és una feina vocacional i apassionant, si no ho vius, no pots treballar-hi”. Mila ja fa més de 23 anys que s’hi dedica i esgrimia que “ a part de fer el rescat de les persones ferides també hem de tranquil·litzar a la persona que ha patit l’accident i es troba en un moment de dificultats. Disfruto fent la meva feina perquè és molt agraïda i m’agrada ajudar a la gent”.

L’estació mantindrà les intal·lacions obertes fins al 6 d’abril, cal recordar que la temporada d’enguany va obrir les portes el passat 7 de desembre de 2014.

Mireia German

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny