Notícia

Els esquiadors catalans, en pista!

nuria pau,paganella
Núria Pau a Paganella Autor/a: FCEH
Sense pràcticament un moment per al descans, alguns dels nostres màxims representants en l’esquí alpí com Núria Pau, Alex Puente i Quim Salarich competeixen aquests dies per Europa. Des de Copa del Món a proves FIS, l’exigència és sempre alta i el marge d’error, escàs.


La remor característica d’un cotxe acompanya la veu de Núria Pau quan parlem amb ella. No és fàcil trobar-la disponible aquests primers dies de l’any. Quan no està viatjant està amb uns esquís als peus, sigui entrenant o competint. I el mateix passa amb els seus companys catalans de l’equip RFEDI d’esquí alpí Alex Puente, Quim Salarich i Albert Ortega. Un calendari sense treva.

Zagreb marca el camí

Un cop recuperada de la lesió al turmell, Núria Pau va començar temporada a Madonna di Campiglio el 10 de desembre sent 8è en les proves FIS. Itàlia i França van ser el banc de proves abans d’afrontar el debut en Copa del Món. La catalana sempre recordarà el 5 de gener de 2019, quan va saltar a l’eslàlom (SL) de la pista de Zagreb per competir davant les millors del circuit. No va finalitzar la primera màniga, però d’energia i ganes no en van faltar.

Sense temps per a massa anàlisi, tres dies després va córrer el seu segon SL de Copa del Món a Flachau (Àustria), on sí que va arribar a meta tot i no classificar-se per a la segona màniga. “La pista estava força malament i vaig fer el que vaig poder. L’experiència és un grau i he d’aprendre a adaptar-me a les condicions”.

Suspesa la Copa d’Europa d’aquest cap de setmana, el pròxim dorsal de la ribetana serà, altre cop, un SL de Copa del Món, a Kronplatz (Itàlia) el pròxim dia 15.

Creixent en consistència

Per ara, Alex Puente és qui millor resultat ha obtingut aquesta temporada en Copa d’Europa. La 11a posició en l’SL de Val Cenis (França) el dia de Reis va aportar-li una bona dosi de confiança després d’haver puntuat també en Copa d’Europa el passat novembre a Levi (Finlàndia) amb una 21a posició.

“Aquest és el camí a seguir, amb resultats que ens permetin estar entre els 80-100 primers del rànquing mundial FIS i optar a estar al Mundial del mes de febrer” explica.

A plasmar les sensacions en resultats

És el repte de Quim Salarich, que després de quatre proves sense travessar la meta encadena ara dos bons resultats. Ahir va obtenir la victòria a l’SL FIS de Gressoney St. Jean (Itàlia), mentre que el dilluns va acabar 17è a la Copa d’Europa de Val Cenis.  

“Crec que l’inici de temporada no és dolent. Els resultats en proves FIS són positius i estem esquiant bé, ens faltava arribar a meta” comenta Salarich, que per ara acumula una victòria i una 2a posició en les FIS de Levi (Finlàndia) i una 4a en les FIS de Plan de Corones (Itàlia).

Un calendari que no té aturador i que, en el cas de Salarich, el portarà de nou a la Copa del Món amb dues cites a Adelboden i Wengen (Suïssa). I entremig, Copa d’Europa a Reiteralm (Àustria).
Per la seva part, Albert Ortega segueix entrenant-se dur a l’espera de pròxims i ambiciosos objectius d’una llarga temporada.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny