Notícia

Projecte d'un Metro entre Porta i el Pas de la Casa

Tindria 7 quilòmetres de llargada i el trajecte tindria una durada d'11 minuts

Projecte d'un Metro entre Porta i el Pas de la Casa
Projecte d'un Metro entre Porta i el Pas de la Casa Autor/a: Israelian Snow Projects
Un metro de 7 quilòmetres per unir Porta a la Vall de Querol amb el Pas de la Casa a Andorra. Aquest és el projecte que valoren tirar endavant el Govern andorrà i la Cambra de Comerç del país de comú acord amb la Cambra de Comerç de Perpinyà, que el considera d'interès per al territori.


Els mitjans de comunicació andorrans i la televisió francesa han estat informant aquesta setmana del projecte de nova via fèrria entre la Catalunya del Nord i Andorra. Tot i que aquest projecte no és nou i ja se n'havia informat aquest estiu, el cert és que ara les Cambres de Comerç d'Andorra i la de Perpinyà ho han fet públic.

La Cambra de Comerç d'Andorra segueix aportant idees per connectar millor aquest país amb l'exterior. Si fa unes setmanes va presentar el projecte de construcció de tot un aeroport internacional situat a Grau Roig, infraestructura que Saetde no acaba de veure amb bons ulls, ara s'ha anunciat que es donarà suport a les intencions de la seva homòloga a Perpinyà per construir un metro subterrani entre les poblacions de Porta, a la Vall de Querol, i el Pas de la Casa, a Andorra, amb connexió a la via de tren internacional de la Tor de Querol (Barcelona-Tolosa-París)..

El projecte del Metro soterrat té diverses avantatges respecte a l'aeroport. La comoditat n'és una, ja que  el trajecte duraria tan sols 11 minuts, i a diferència de l'aeroport aquest Metro no estaria supeditat a les inclemències meteorològiques.

El projecte sencer discorreria per territori francès i es calcula que el seu cost, bàsicament les dues estacions, vies i túnel, seria de 150 milions d'euros. Això també permetria reprojectar la línia de tren Barcelona-La Tour de Querol i de retruc captar l'interès de les diferents companyies ferroviàries.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny